Fofr francouzský koláč

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: bez pečení 15 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 16 názorů

Suroviny

400 g kyselejších jablek
400 g čerstvých hrušek nebo kompotovaných hrušek
130 g pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
6 lžic rostlinného oleje
3 vejce velikosti M
150 g hladké mouky
1/4 l mléka
moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové formy. Totéž uděláme s hruškama. Oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.Já měla kompotované, takže jsem pouze nakrájela na plátky. To vše poklademe na jablíčka.

  2. Cukr, vanilkový cukr, zbylý olej a celá vejce šleháme cca 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku a mléko. Těsto, které je řídké jak na lívance nalijeme na ovoce, pokryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170-180°C. Pečeme cca 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.

Poznámka

Zdroj:nejlepší recepty Dona

Pár francouzských koláčů tady je, ale nenašla jsem se stejným složením ingrediencí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 149 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fofr francouzský koláč

  • petrzelka petrzelka

    Tak mám opsáno ve své kuchařce a co nejdříve vyzkouším:yes::-K

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně jsi"fofrovala":-K+5:-p:yes:

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    BILKOVAI:Děkuji,Ivanko.Určitě o víkendu vyzkouším

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Mariana: těsto je opravdu velmi tekuté, ale vůbec to není zdrclé. Je to takový dobrý vlhký moučník.Ono to trošku připomíná nadýchané palačinky:-) Určitě jsem nedělala naposled. Já moc nepeču, ale líbilo se mi, že je to rychlovka.

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Ivetko,říkáš,že těsto má být řídké,jako na lívance?A nebude to těsto zdrclé?Jinak koláč je nádherný:-K

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :yes::-prychlý koláček- vyzkouším- jablíčka jsou i hrušky tak se na to vrhnu-vypadá jedle:-D:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Prášek do pečiva se nepřidává. Tím, jak se našlehá to vajíčko s cukrem a olejem cca 4 minuty, tak je těsto nadýchané.

    Odpovědět

  • zerduška zerduška(neregistrovaná)

    nepřidává se prášek do pečiva? díky za odpověď.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Nepřeklápěla jsem ho.;-)

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    rebeka: asi ho zítra zkusím a uvidím :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kanyla: no pozor:-!:-! já to nevím jistě, ale myslím, že kdyby se měl obrátit, tak by to Ivet napsala;-) uvidíme;-):-)

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    rebeka: Já to právě nemohla nějak rozluštit..

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    taky se mi koláčiček líbí;-):-):-K:yes::yes:

    Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: francouzský koláč vlhký koláč francouzský ovocný koláč francouzský jablečný koláč recept francouzský koláč s ovocem fofr koláč rychlý francouzský koláč francouzský čokoládový koláč těsto na francouzský koláč zdrclé těsto fofr jablecny kolac fofrkoláč vlhke kolace francouzsky rychly kolac rychlý francouzský jablečný koláč francouzský koláč se šlehačkou francouzké lívance francouzský ja koláč s jablky sladký francouzský koláč s jablky čokoladovy francouzsky kolac s ovocem

Zapomněl/a jsem heslo