Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka získala své jméno podle jedné z jejích ingrediencí - frankfurtského párku. Tato na přípravu velmi snadná polévka dokonale zasytí každého jedlíka. Jste-li v kuchyni začátečníci, je tato polévka skvělou volbou.

Nechce se vám na nákup a v lednici leží jen pár párků? Určitě doma najdete i cibuli s několika bramborami, díky čemuž můžete během chvilky servírovat sytou a chutnou polévku. Připravte si s námi frankfurtskou polévku, kterou zvládne úplně každý.

Jak na přípravu frankfurtské polévky

Uvařte si jednu z nejjednodušších a nejoblíbenějších polévek vůbec:

  1. Oloupanou cibuli i brambory nakrájejte - cibuli nadrobno, brambory na menší kostičky.
  2. Cibuli osmahněte dozlatova na dvou lžících sádla, případně na oleji.
  3. Do osmažené cibule vsypte hladkou mouku a za neustálého míchání chvíli restujte. Přidejte červenou mletou papriku (můžete použít i pálivou nebo chilli) a následně zalijte vývarem či vodou.
  4. Do základu vložte připravené brambory a ochuťte solí a pepřem. Obsah hrnce přiveďte k varu a poté vařte asi 20 minut, aby byly brambory zcela uvařené.
  5. Mezitím orestujte na sádle či na oleji párky nakrájené na asi 1 cm široká kolečka. Ty pak vsypte do základu polévky několik minut před jejím dovařením.
  6. Nakonec přidejte utřený česnek, případně majoránku nebo nasekanou petrželovou nať. Podávejte s čerstvým pečivem a zasycení je stoprocentně jisté.
  7. Tip: Pokud se chcete vyhnout používání mouky k zahuštění polévky, můžete do ní vložit větší množství brambor - po jejich uvaření část rozmačkáte nebo rozmixujete. Tím polévku zahustíte bez použití jakékoliv suroviny navíc.

Frankfurtskou polévku můžete obměnit přidáním fazolí nebo zjemněním smetanou, fantazii se meze nekladou. Pochutnejte si na jemné frankfurtské polévce, kterou díky názornému videoreceptu zvládnou i zcela nezkušení kuchtíci.

Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky