Jemná cizrnová pomazánka
Cizrna, známá též jako římský hrách, je luštěnina bohatá na rostlinné bílkoviny a těší se veliké oblibě mezi vegetariány. Z uvařené cizrny můžeme připravit jednoduchou pomazánku, která má krásně jemnou oříškovou chuť. Pomazánku podáváme ozdobenou cibulkou a rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Den předem cizrnu důkladně propláchneme a namočíme dostatečným množstvím studené vody.
Krok 2: Druhý den z cizrny slijeme vodu, zalijeme ji čerstvou vodou a vaříme do změknutí zhruba 60 minut. Těsně před dovařením cizrnu osolíme.
Krok 3: Po uvaření slijeme z cizrny přebytečnou vodu a necháme ji zchladnout.
Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme.
Krok 5: Uvařenou cizrnu nasypeme do mixéru, přidáme olivový olej a rozmixujeme ji dohladka.
Krok 6: Rozmixovanou směs přendáme do misky. Přimícháme majonézu a pomazánku ještě dochutíme solí a mletým pepřem.
Krok 7: Připravenou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme červenou cibulkou, rajčaty a nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 9. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná cizrnová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2X7L
Moje poznámka
Jemná cizrnová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2X7L
Nejnovější recepty
Jablečné krémové řezy
Přidáno před 47 minutami
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Pórková krémová polévka bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevné řezy s krémem a ovocem v želatině
Přidáno před 4 hodinami
Salát Beluga
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s mletým vepřovým masem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
Sahula před 20 minutami
Špaldovo-celozrnný knedlík
Sassa před 34 minutami
Řecké kuře
Trol60 před 38 minutami
Rychloutopenci z gothaje
kamilsenk před 49 minutami
Dalmatské čufty
Jessie před 1 hodinou
Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině
trdlo před 1 hodinou
Jablkový moučník
Kerstein před 1 hodinou
Pikantní vepřové kostky na česneku
Leni1970 před 2 hodinami
Suroviny:
cizrna,
majonéza,
olej olivový,
cibule červená,
rajče,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.