Jemná cizrnová pomazánka
Cizrna, známá též jako římský hrách, je luštěnina bohatá na rostlinné bílkoviny a těší se veliké oblibě mezi vegetariány. Z uvařené cizrny můžeme připravit jednoduchou pomazánku, která má krásně jemnou oříškovou chuť. Pomazánku podáváme ozdobenou cibulkou a rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Den předem cizrnu důkladně propláchneme a namočíme dostatečným množstvím studené vody.
Krok 2: Druhý den z cizrny slijeme vodu, zalijeme ji čerstvou vodou a vaříme do změknutí zhruba 60 minut. Těsně před dovařením cizrnu osolíme.
Krok 3: Po uvaření slijeme z cizrny přebytečnou vodu a necháme ji zchladnout.
Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme.
Krok 5: Uvařenou cizrnu nasypeme do mixéru, přidáme olivový olej a rozmixujeme ji dohladka.
Krok 6: Rozmixovanou směs přendáme do misky. Přimícháme majonézu a pomazánku ještě dochutíme solí a mletým pepřem.
Krok 7: Připravenou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme červenou cibulkou, rajčaty a nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 9. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná cizrnová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2X7L
Moje poznámka
Jemná cizrnová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2X7L
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Suroviny:
cizrna,
majonéza,
olej olivový,
cibule červená,
rajče,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.