Vídeňský bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenVídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,24 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Tradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Čočka patří mezi nejoblíbenější luštěniny, nemusíte ji ale připravovat pouze nakyselo. Dejte si k večeři sytý a zdravý čočkový salát. Potěšíte celou rodinu, nezašpiníte…
Odlehčená verze bramborového salátu bez majonézy chutná skvěle. Salát spojíme olejem a citronovou šťávou, dochutíme cibulí a podáváme posypaný cibulkovou natí a kousky…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
S játry se velice snadno a rychle pracuje. Jsou vhodná na minutky, třeba jako v tomto receptu. Na cibulce podušenou směs paprik a rajčat doplní právě nudličky z jater a…
Cuketový tatarák je zeleninová dobrota, kterou snadno připravíme třeba jako letní večeři. Základem je větší cuketa. Nastrouhanou nebo drobně nakrájenou zeleninu…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Výborné rychlé karbanátky, které jsou šťavnaté a hotové během chvilky. Přidáváme do nich nastrouhaný sýr, který jim dodá tu správnou chuť. Pak už jen obalíme ve…
Lehký, chutný a výživný salát můžete připravit jak na oběd, tak na večeři. Zeleninu krájíme na větší kousky, to je pro něj typické. Zralá sladká zelenina je základ pro…
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou je…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů. V tomto receptu je zapečený s bramborami, hermelínem a šunkou a vše doplňuje smetanová omáčka. Nechybí ani krustička…
Kdo má rád kořeněné orientální chutě, ten jistě zná i jedno z tradičních jídel, butter chicken, neboli máslové kuře. Kousky orestovaného kuřecího masa jsou podávány s…
Velmi jednoduchý, ale skvěle dochucený míchaný salát se dvěma druhy sýru se perfektně hodí jako lehká večeře či příloha ke grilovaným specialitám. Stačí přidat pár…
Chcete si připravit rychlé, chutné a vyvážené jídlo? Toto šťavnaté kuřecí maso doplněné nadýchanou rýží, avokádovou salsou a barevnou zeleninou vás ohromí svou…
Není nad to si čas od času odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Tarhoňa na smetaně s restovanými žampiony zachutná i těm, kteří běžně na maso nedají dopustit.…
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější půlkroužky.Do hluboké pánve dáme olej. Vložíme cibuli, hodně osolíme, přidáme trošku vody. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni…
Maso vidličkami natrháme a ve výpeku lehce prohřejeme. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Připravíme jogurt s česnekem a solí.Zeleninu ochutíme solí,…
Čockový salát je chutné jídlo, které můžete použít jako sytou večeři, letní oběd, nebo zajímavou přílohu. S šunkou, vejci a zeleninou tvoří zajímavou kombinaci, která…
Osvěžující a nenáročnou večeří v horkých letních dnech se zpravidla stává salát. Aby byl nutričně vyvážený, je potřeba zeleninu něčím doplnit. V případě tohoto salátu je…