Jak jednoduše uvařit cizrnu? Máme pro vás tři tipy, jak ušetřit čas i práci při vaření oblíbené luštěniny
Cizrna je skvělá luštěnina, která je úžasným zdrojem rostlinných bílkovin. Připravit z ní můžeme polévku, pomazánku i hlavní jídlo. Jak ji uvařit tak, abychom s ní neměli mnoho práce?
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Vaření cizrny v obyčejném hrnci
Předem namočenou cizrnu zalijeme v hrnci čerstvou vodou a přivedeme k varu. Poté ji pozvolna vaříme přibližně hodinu až do změknutí. Pokud bychom cizrnu předem nenamáčeli, prodlouží se doba jejího vaření. Cizrnu solíme až těsně před dovařením, nebo ji dosolíme až v jídle, do kterého ji přidáváme.
Vaření cizrny v pomalém hrnci
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Vaření cizrny v tlakovém hrnci
Dalším pomocníkem při vaření cizrny je tlakový hrnec. V tlakovém hrnci se naopak doba vaření zkracuje. Cizrnu budeme mít uvařenou přibližně za půl hodiny, ale opět záleží na době namočení. Proto ji po půl hodině zkontrolujeme a případně dovaříme.
Co připravit z cizrny?
Z cizrny se připravuje např. tradiční pomazánka hummus, výborná je také cizrna na paprice, cizrnový salát, nebo z ní připravíme chutné karbanátky, jak je vidět na následujícím videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Jednoduchá vaječná pomazánka s pažitkou
Přidáno před 3 hodinami

Vajíčkový salát s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami

Filé s rýžovo - čočkovou směsí
Přidáno před 11 hodinami

Sumeček v parmezánové strouhance a salát
Přidáno před 12 hodinami

Vepřové maso na špeku a tymiánu
Přidáno 28. 3. 2023 18:04

Kuřecí maso v mrkvi s černým pivem
Přidáno 28. 3. 2023 17:20
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.