Bezlepkové lasagne z dýně
Recept ještě nebyl hodnocenLasagne patří mezi oblíbený těstovinový pokrm. Pokud však hledáte lehčí variantu, můžete vyzkoušet tuto podzimní bezlepkovou verzi. Těstoviny nahradí plátky dýně, mezi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lasagne patří mezi oblíbený těstovinový pokrm. Pokud však hledáte lehčí variantu, můžete vyzkoušet tuto podzimní bezlepkovou verzi. Těstoviny nahradí plátky dýně, mezi…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Těstoviny doplněné masovými koulemi potěší každého gurmána. Jemná chuť hub se krásně propojí s kořením, smetanou i šťavnatým masem a vznikne tak syté jídlo, které…
Malé placičky z nastrouhané cukety jsou osmažené dozlatova a dochucené česnekem i aromatickou nivou. Podáváme je s jemnou zakysanou smetanou a bylinkami. Chutnají…
Rychlé, voňavé a pikantní – takové je mleté maso s fazolkami inspirované vietnamskou kuchyní. Kombinace česneku, zázvoru, chilli a rybí omáčky dodává pokrmu typickou…
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty je skvělou volbou pro rychlou a zdravou svačinu. Spojení fazolí, výrazných sušených rajčat a čerstvé petržele vytváří lahodně…
Kořeněná květáková polévka je voňavý a hřejivý pokrm, který propojuje jemnost květáku a fenyklu s aromatickým kořením. Pečená zelenina dodá polévce výraznější chuť a…
Pýchavka, netradiční houba, která má jemnou, houbovou chuť i vůni, se skvěle přizpůsobí chuti koření i bylinek. Nadýchané a kořeněné pivní těstíčko vytvoří křupavý obal,…
Bramboráky patří mezi prosté jídlo, které je oblíbené napříč generacemi. Když ale základní bramborové těsto naplníte masem, houbami a uzeninou, rázem vykouzlíte bohatý…
Houbová směs na topinky je skvělý způsob, jak rychle připravit teplou a sytou večeři. Kombinace hub, zeleniny a pikantního koření dodá směsi výraznou chuť, která na…
Polévka z pečené mrkve v sobě spojuje přirozenou sladkost zeleniny s jemně nasládlou karamelovou chutí, kterou získá pečením. Díky zakysané smetaně a koření je krémová,…
Pečené kuřátko s křupavou kůrčičkou, to je panečku jedna z klasik, kterou má každý rád. Pečené kuře však můžeme i doplnit sezónními surovinami, jako jsou jablka, hruška…
Recept spojuje lehce opečené kuře s rajčatovou omáčkou a šťavnatými milánskými nudlemi, takže vzniká sytý, ale přitom elegantní pokrm, který vás přenese do dob, kdy se…
Kančí přírodní řízky se zeleninou jsou lahodným pokrmem, který propojuje výraznou chuť marinovaného masa s jemností česneku, hořčice a tymiánu. Spolu s opečenými…
Voňavé kuřecí maso, sladká paprika, rajčata a cibule – klasické lečo dává tomuto ragú barvu i chuť léta. Hotové za pár minut, ideální, když chcete uvařit něco poctivého…
Bramboráky patří mezi klasické české speciality, které nikdy nezklamou. Vůně česneku a smažených brambor navodí tu pravou domácí atmosféru. Tato verze s cibulí, salámem…
Barevná směs zeleniny, která potěší oko i chuťové buňky. Stačí pár minut krájení a na stole je lehký salát plný vitamínů – ideální jako příloha k masu, nebo samostatné…
Zapečené brambory se šalotkami jsou skvělou volbou, když máte chuť na něco sytého a voňavého. Kombinace brambor, šalotky, česneku a bylinkového másla vytvoří lahodný…
Dýně je neodmyslitelným symbolem podzimu a skvěle se hodí do hřejivých polévek. V této verzi ji doplňuje jablko a špetka zázvoru, které dodají jemně nasládlou chuť i…
Překvapte své hosty zdravým pohoštěním. Tento nápaditý koláč nepotřebuje ani špetku mouky. Jemný rýžový základ z vajec a sýru nese vrstvu nastrouhané mrkve a tenkých…
Křupavé kousky kapra připravené na způsob hranolek a podávané s pučálkou, tedy praženým zeleným hrachem, spojují moderní nápad s dávnou tradicí. Výjimečný pokrm, který…
Čerstvá rajčata jsou nejlepší v létě. Uchovejte si i na zimu takovou chuť léta. Půlky rajčat stačí vyskládat na plech, potřít směsí česneku a koření a upéct. Upečená…
Koláč z lišek v sobě spojuje křehké máslové těsto a výraznou chuť lišek, které vynikají jemnou oříškovou vůní a pevnou strukturou. V kombinaci s česnekem, bylinkami a…
Mezi nejoblíbenější klasické české pokrmy patří zajisté sekaná z mletého masa. Chutný plátek sekané s restovanou cibulí krásně voní po majoránce a česneku. Sekanou…