Coco Chanel kabelka
Recept ještě nebyl hodnocenVychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme vanilkový i krupicový cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustější pudink. Povaříme ho cca 2 minuty, odstavíme a…
Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto rozdělíme na 10 ks. Připravíme tartaletkové formičky 12,5…
V menším kastrolku (nejlépe se silnějším dnem) zahřívejte na mírném plameni smetanu se zeleným čajem asi tak 4 minuty, až smetana přijme chuť i vůni zeleného čaje. Hodně…
Tento zákusok som piekla včera pre brata, v sobotu oslavuje 60 tku. Ešte sú zákusky v chladničke, zajtra s nimi budem cestovať z východu na juh SK. Pripravila som najprv…
Piškot překrojíme napůl. Půlku namažeme vrstvou krému a přiklopíme druhou půlkou piškotu. Vychladíme cca 1 hodinu v chladničce, aby ztuhl krém. Vykrajovátkem vykrajujeme…
Korpus: Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut Mascarpone krém do dortu: Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle…
Vajcia s cukrom som vyšľahala do peny, pridala som biele víno. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala…
V tomto dobrém dezertu využijeme spoustu darů naší zahrádky. Cuketové těsto je příjemně vláčné a skrývá šťavnaté maliny a borůvky. Po upečení buchtu potřeme kakaovou…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Testo pripravime vyslehanim vajec s cukrem, pridanim mouky, kakaa a spetky soli. Do hladkeho testa vmichame kousky bile cokolady a dame pect do trouby vyhrate na 250…
Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy. Pokapeme polovinou alkoholu, postrouháme trochou čokolády a…
Připravíme korpus smícháním moučkového cukru, másla, vajec, mléka a pak postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem…
Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte…
piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek mandlové tresti, opatrně bílek a dáme péct do…
Hladkou mouku smícháme s jedním práškem do pečiva, přidáme 50g krystalového cukru a dobře promícháme, aby se nám mouka spojila s kypřícím práškem. Poté přidáme 2 vejce…
Šleháme žloutky s cukrem, přidáváme postupně teplou vodu, šleháme do hustější hmoty. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z…
Rozdrtíme sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a vymačkáme je na dno dortové formy, dáme do lednice. Odlijeme trošku mléka (z těch 200ml) a rozpustíme v něm…
Piškot: Vše smícháme dohromady a dáme péct v kulaté dortové formě do předehřáté trouby na 180 stupňů. Čokoládu si nalámeme do misky na kostičky a smetanu s máslem…
Vajíčka ušleháme s cukrem, přidáváme vodu a olej. Po vyšlehání pomalu přimícháme mouku s práškem. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15…
Jahody hned na začátku nakrájejte a jen lehce promíchejte s trochou hladké mouky a dejte zatím stranou, aby během míchání ostatních ingrediencí neskončily v těstě jako…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly,…