Čokotvarohový dort s hoblinkami

nofrona Kuchařka: nofrona

Dorty 28 názorů

Suroviny

Na těsto:
3 vejce
3 pl cukru
3 pl polohrubé mouky
Na krém:
2 tvarohy
2 šlehačky
300 ml mléka
1 CremeOlé čokoláda
150 g bílé čokolády
2 pl kakaa
3-4 pl cukru moučka
Na ozdobu:
50 g bílé čokolády
máta
meduňka
šlehačka
topping
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si upečeme korpus. Vejce ušleháme s cukrem, chce to trpělivost! Čím déle šleháte tím lépe. Pak vmícháme mouku. Vlejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 175°C cca 15-20 minut.

  2. Necháme vychladit. Nastrouháme čokládu na hrubém struhadle a připravíme si krém.

  3. Šlehačku s cukrem a kakaem vyšleháme do tuha. V druhé míse vyšleháme CremeOlé v mléku, podle návodu, přdáme a zašleháme tvaroh, vmícháme nachystanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Rozetřeme na vychladlý korpus a dáme nejméně na 4 hodiny do lednice.

  4. Čokoládu na hoblinky si rozpustíme ve vodní lázni a nalejeme v tenké vrstvě na rovný talíř, nebo prkénko. Po ztuhnutí, pomocí ostrého nože tvoříme hoblinky a podle fantazie ozdobíme dort. Na talíři můžeme dozdobit šlehačkou a topingem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokotvarohový dort s hoblinkami

1 2

Tématické fráze: čokoládové hoblinky návod babiččina cukrárna ostrava poruba babiččina cukrárna ostrava babiccina cukrarna poruba čokotvarohový krém babiččina cukrárna ostrava-poruba čokotvarohový koláč babičina cukrárna poruba babiččina cukrárna babiččina cukrárna ostrava - poruba babičina cukrárna ostrava čokoládový dort s hoblinkama dort s hoblinami hoblinky z bílé čokolády na ozdobu cukrárna hoblinka s krémem návod na čokoládové hoblinky babičina cukrárna ostrava poruba babiččina cukrárna poruba hoblinky z bílé čokolády cokoladova hoblinka

Zapomněl/a jsem heslo