Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm.
Krok 2: Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 3: Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme jednu upečené kolo, zbytek natřeme na druhé kolo. Necháme ztuhnout.
Krok 4: Plně polité kolo omotáme pruhem z papíru, aby vznikl rám. Do prostoru nasypeme kuličky hroznového vína (několi necháme na ozdobení).
Krok 5: Želatinu připravíme podle návodu rozpuštěním v oslazené vodě. Necháme lehce ztuhnout, aby měla konzistenci medu a po lžících nalejeme na hrozny. Necháme ztuhnout.
Krok 6: Šlehačku ušleháme spolu se ztužovačem a natřeme na vrstvu želatinových hroznů.
Krok 7: Kolo pocákané polevou rozkrojíme na 6 dílů, které poskládáme na šlehačku, ozdobíme hrozny a dáme vychladit.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hroznové potěšení v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnPl
Moje poznámka
Hroznové potěšení v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnPl
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Tématické fráze:
jak zpracovat hroznove vino,
co udělat z hroznového vína,
co upect z hroznoveho vina,
jak usušit hroznové víno,
co udělat z hroznu,
co upéct z hroznů,
ovoce v listovém těstě,
hroznový dort,
čokolada v listovém těstě,
co dělat z hroznového vína,
co udělat s hroznového vína,
dort z hroznového vína,
dort hroznové víno,
co z hroznoveho vina,
návod jak usušit hroznové víno,
lístové těsto s želatínou recepty,
jak zpracovt hroznove vino,
jak spracovat hroznove vino,
jak zpracovat hrozny,
obrázek hroznového vína
Suroviny:
těsto listové,
víno hroznové,
víno hroznové,
smetana ke šlehání,
smeta-fix,
želatina,
čokoláda bílá,
cukr krystal
Komentáře (24)
Já bych tu jednu placku asi upekla v dortové formě a nemusela bych dělat zábranu z papíru.Nebo to je blbost
určitě zkuste, příprava je jednoduchá a třeba v létě s kuličkami melounu nebo s čerstvými jahodami musí být ještě lepší