Čokořezy pro začátečníky
Recept ještě nebyl hodnocenMůže být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Máte pozvanou návštěvu a zároveň v mrazáku přebývající rybíz? Tak to je pro vás tento recept tím pravým. Piškotové těsto, na kterém je rozvar z rybízu a tvarohový krém…
Sušenky z našeho receptu jsou rychlé. Díky tomu, že v nich není žádný tuk, je můžeme považovat za o něco zdravější mlsání. Nejsou sice dietní, ale zato jsou moc dobré.…
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu…
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu…
Čokoládové rohlíčky jsou lahodné, křehké pečivo, které kombinuje jemnou chuť ořechů, čokolády a nadýchaného těsta. Tyto ingredience z nichž dělají ideální pamlsek k…
Sladké kouzlo s překvapením uvnitř. Piškotové koule plněné fondánem přinášejí dokonalé spojení jemného těsta a sladké náplně, která se rozplývá na jazyku. Tyto malé…
Zažijte chuť luxusu s Dubajskými brownies! Dokonale vláčný čokoládový moučník, doplněný jemným pistáciovým krémem, je spojením intenzivní čokolády a exotických oříšků.…
Tradiční Míša dort jsme tentokrát připravili do skleniček, které vás okouzlí svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Tvarohový dezert se sušenkovým základem, jemnou…
Vánoční štola není u nás tak tradiční, jako vánočka, ale chutí a vůní by jí jistě mohla konkurovat. Kynuté těsto je doplněno kandovanou pomerančovou kůrou, ořechy a také…
Vanilkový zákusek s máslovými sušenkami je jemný, krémový a dokonale voňavý dezert bez pečení. Hladký pudinkový krém s mascarpone doplňuje pružná čokoládová ganache,…
Oblíbený biskupský chlebíček z třeného těsta ukrývá bohaté těsto s ořechy, kandovaným ovocem a spoustou másla. Už při pečení rozvoní celý dům a přiláká všechny zvědavce.…
Oblíbený biskupský chlebíček z třeného těsta ukrývá bohaté těsto s ořechy, kandovaným ovocem a spoustou másla. Už při pečení rozvoní celý dům a přiláká všechny zvědavce.…
Sušenky a perník nastrouháme najemno, přidáme nastrouhanou Margotku, skořici, brusinky, rum, pomerančovou šťávu a kůru.Přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a vše…
Z bielkov a cukru spravíme tuhý sneh.Žĺtky s 3 lyžicami vody vymiešame (stačí vidličkou). Do snehu vylejeme žĺtky, soľ, preosiatu múku, kakao a opatrne premiešame…
Předehřejme troubu na 180°C. Na plech dáme pečící papír. Rozehřejme ve vodní lázni 1 skleničku čokolády a dáme stranou, aby pomalu chladla.Šlehačem vyšleháme bílky,…
Korpus : bílky vyšlehat na tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, přišleháme olej a mouku smíchanou s kakaem. Nakonec přidáme po lžících tuhý sníh.…
Nalámeme čokoládu do misky a přidáme máslo, vložíme do mikrovlnky a rozpustíme, pořádně promícháme a necháme zchladnout.Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky a do…
Hořkou čokoládu nalámeme na malé kousíčky. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a prozatím odložíme do lednice. Žloutky ušleháme s oběma cukry do husté pěny.…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pak po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu s pečícím papírem při 170°C …
Vše k sobě slepujeme rozpuštěnou čokoládou.
Nejdříve našleháme tuhý sníh se špetkou soli, troubu předehřejeme na 180st. a nachystáme kulatou formu(v mém případě průměr 26cm) = při zavírání formy připevníme na dno…
Čokolády a tuk rozpustíme. Lupínky rozmělníme a vmícháme do čoko směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky. Na závěr postříkáme bílou polevou.
1. Troubu předehřejeme na 160°C a vymažeme a vysypeme bochníkovou formu vel. 31 x 11 cm. 2. Ve velké míse smícháme mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici.…