After Eight dort

Shark560 Kuchař: Shark560

Doba přípravy: 120 min 16 porcí Dorty 34 názorů

Suroviny

Těsto:
6 bílků (L)
6 žloutků
170 g cukru krystalu
10 g vanilkového cukru
180 g hladké mouky
6 g kypřícího prášku
6 PL slunečnicového oleje
Krém:
400 g čokoládky mentolové (After Eight)
400 g hořké čokolády
800 g smetany na šlehání 35%
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny.
    Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni.
    Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přilijeme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez hrudek.
    Pečeme při 160°C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
    Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
    Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.

  2. Krém:
    Nejprve zahřejeme smetanu. Pak do ní vložíme čokoládky after eight a také hořkou čokoládu.Směs přivedeme k varu. Dvakrát zabublá a směs ze sporáku stáhneme. Směs necháme vychladnout nebo ji zchladíme šokově třeba ve dřezu na mytí nádobí. Každopádně by neměla jít za horka do ledničky. Takže vychladlou směs dáme na noc do ledničky. Na druhý den ji vyšleháme v pěnu. Není třeba dlouho, aby se krém nesrazil. Když se budou dělat v krému brázdy či větší hroudy, tak je krém ok. V zásadě platí, čím chladnější hmota, tím lepší, čili hustší krém.

  3. Části korpusu potřeme krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: After Eight dort

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    BlaV.:
    Áno tak je to,sto ľudí sto chutí. Pekný víkend želám ;-)

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    každý má svůj recept a je na každém co si upeče - vzhledově to vypadá dobře, ale suroviny a postup není pro mne ;-(

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    casino:
    Som rád,že ste boli spokojný a spokojný som aj ja,že som Vás nesklamal.Torty ktoré sem pridávam boli už neraz degustované mojimi spolupracovníkmi ,rodinou resp.priateľmi.No je dobré pridať PDP,keďže 6 PL oleja zataží penu z bielok.Vyskúšal som všetky varianty pečenia tortového korpusu tj.aj s PDP i bez neho atď.Pozdravujem. ☺

    Odpovědět

  • casino casino

    Proběhla degustace...
    Mančaft byl navýsost spokojen :yes:
    No a já začínám uvažovat, že i do šlehaných těst budu dávat PDP :-)

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    Lenunka:

    Určite aj Vaš medovník býva prvotriedny.Každý z nás vyniká v niečom inom.Srdečne Vám ďakujem. :-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Shark560: já bych řekla, že byste si mohl klidně otevřít cukrárnu, Vaše dorty jsou moc povedené:-):-K ,já bych na to neměla trpělivost, dobře umím jen medovník, ten je snadný :-)

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    hosta:
    Vďaka ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Shark560: ale asi nebude, tak šikovné ruce....;-), to by tam nabídka "přidat další fotku+" pod hlavní fotkou musela být - uvidíme:-)

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    hosta:
    Bude to asi moja chyba,že neviem vkladať fotky pomocou mobilu...nerobte si prosím starosti k vôli mne...mám tam ten poznámkový blog svoj a cez to tie fotky premiestnim....Ďakujem Vám pekne ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Shark560: úžasné dorty, originální a krásné. Zkusím zjistit, jak je to s přidáváním fotek z tlf, už tu takové připomínky zazněly - jestli je to chyba telefonů nebo stránek;-)

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    Lenunka:
    Nič moc...amatérske výtvory..Ďakujem pekne :-)
    Pekný víkend,ale nie taký upršaný ako u nás...

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Shark560: moc pěkné dortíky :-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    Shark560:
    http://runnko.blogspot.com/2018/09/blog-post_22.html?m=1

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    Nadja:
    Ahoj.
    Je pravda že moje torty sú veľké a je v nich možno aj viac krému,ale zatiaľ sa nane nikto nesťažoval.
    Skoro všetky boli robené pre mojich kolegov.
    Dokonca jednu parížsku tortu bral jeden kolega do čiech keď mu mal synček narodeniny.
    Vďaka..pekný víkend želám
    http://runnko.blogspot.com/2018/09/blog-post_22.html?m=1

    Odpovědět

  • Shark560 Shark560(autor receptu)

    tejaja:
    Všetko robím cez mobilný telefon,ale pridal som nejaké webové adresy ....srdečná vďaka a pekný víkend
    :-) :yes: ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: aftereight těsto na dorty dort afteright dort s mentolem

Zapomněl/a jsem heslo