Kaštanový cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocen1. Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C - 8 (max 10) min předpéct. 2. Ingredience…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C - 8 (max 10) min předpéct. 2. Ingredience…
POSTUP – KORPUS: V hrnci zahřívejte vodu spolu s holandským kakaem a máslem, dokud se vše nerozpustí. Poté odstavte z plotny. Promíchejte všechny suché ingredience a…
Nejprve ušleháme máslo, žloutky a cukr do pěny. Poté přidáme tvarohy, krupičku, kakao, prášek do pečiva a vše pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Čokoládu…
Troubu si zapneme na 180 stupňů. Čokoládu s máslem rozpustíme za stálého míchání v hrnci. Přidáme hnědý cukr, vejce a ručním mixérem šleháme zhruba 5 min, dokud se cukr…
Čokoládu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni. Mezitím u všech vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vyšleháme s cukrem.…
V míse vyšleháme do pěny cukr s povoleným máslem a poté postupně zašleháme vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem, kakao a mléko. Dortovou formu vyložíme pečícím…
Připravte si 500 g hotových plátů na lasagne, které se nemusí předem vařit.Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a zakysanou smetanou, šťávu…
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme žloutky, skořici a citrónovou kůru. Postupně přimícháme strouhané ořechy a mouku s kypřícím práškem,…
Smetanu přivedeme k varu a zalijeme jí na kousky nalámanou čokoládu. Dobře vymícháme, přidáme vanilkový extrakt. Přidáme žloutky oddělené od bílků a opatrně vmícháme. Z…
Kakaové věnečky vybalíme, dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem a nasypeme do větší misky. Čokoládu, (měla jsem 70 a 80 %), nalámeme do misky nebo hrnečku určeného do MVT,…
Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní máslo spolu s cukrem a čokoládou. Pokud nemáme k dispozici vodní lázeň, stačí směs za stálého míchání pomalu rozpouštět na…
Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem. Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto. Na závěr…
Troubu si předehřejeme na 170°C. Vločky rozmixujeme na mouku, přidáme kakao, med, olej, sůl a kypřící prášek. Dalé si najemno rozmixujeme fazole a přidáme ke směsi.…
Smícháme sypké suroviny.Přidáme strouhanou mrkev a jablka s ostatními surovinami. Umícháme polotekuté těsto.Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme…
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, do tuha ušlehanou šlehačku a vše promícháme. Podle chuti přidáme cukr, skořici a zázvor. Poté…
Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám…
Nejdřív si necháte okapat na sítu kompot. Pak ušleháte sníh, utřete cukr s máslem a žloutky, zatřete mléko a citronovou šťávu a postupně vmícháte mouku střídavě se…
Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke.Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo…
Smetanu nalijeme do hrnce a zahříváme. Jakmile začne vařit, ihned odstavíme a vsypeme do ní rozlámanou čokoládu. Necháme pár minut odstát, vezmeme metličku a začneme…
Vše, kromě tresti (nejlépe v "mlékovaru") za stálého míchání uvedeme do varu. Po převaření a odstavení z "plamene" dochutíme trestí. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou…
Teplovzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Do mísy nalámejte 2/3 obou čokolád a nechte zvolna…
Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu (či jinou obobné velikosti) vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, kakao, sůl a sodu. V hrníčku prošlehejte…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Mezitím si do mísy dáme mouku, karobový prášek a prášek do pečiva. Promícháme, přidáme vejce, slad a olej. Začneme šlehat a postupně…
Z uvedených surovin (ne, opravdu tam není žádný tuk) vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici.Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary.…