Banánovo-čokoládový krém
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané banány rozmixujeme na pyré, zůstanou-li menší kousíčky, vůbec to nevadí. Banánové pyré dáme do rendlíku, přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané banány rozmixujeme na pyré, zůstanou-li menší kousíčky, vůbec to nevadí. Banánové pyré dáme do rendlíku, přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče…
Menší část mléka oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání do něj vlijeme pudink a krátce povaříme…
Smetanu, ledové kaštany a čokoládu nechám za stálého míchání dojít k varu, aby se čokoláda rozpustila.Po vychladnutí přidám salko a rum.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do světlé pěny a do ní přimícháme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbylý cukr.…
Puding + mléko ušleháme, přidáme tvaroh a moučkový cukr. Vše společně šleháme.Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, smetanu + ztužovač šleháme, když už je skoro ušlehaná,…
Náplň: Čokoládu rozpustíme v misce nad parou (ve vodní lázni). Žloutky, cukr, pudinkový prášek, vanilkový cukr a tvaroh rozmixujeme. Pak přidáme horkou rozpuštěnou…
1. Z mouky, droždí, cukru, soli a mléka zaděláme těsto, postupně vmíchám i máslo. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v lednici vychladnout. 2.…
Jablká nastrúhame na tenké plátky a premiešame s vodkou. Maslo roztopíme a necháme prechladnúť. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a postupne za stáleho šľahania doň…
Korpus připravím smícháním mouky, soli, jedle sody, cukru a kakaa. Postupně zašlehám vejce, olej, jogurt, mléko a nakonec i nasekanou čokoládu. Směs vliju do vymazané…
Na upečené vlažné těsto si rozetřeme punčovou náplň a necháme zchladnout. Na tu natřeme kokosový krém:máslo ušleháme s cukrem, přidáme spařený kokos a přišleháme tvaroh.…
Smícháme mléko, vejce, polohrubou mouku, vanilkový cukr podle toho, jak máte rádi sladké a těsto osolíme. Na závěr vmícháme roztopené máslo, těsto necháme odpočinout…
V misce smícháme cukr, sůl, skořici a kakao. Vejce vyšleháme s touto cukernou směsí do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečíva. Dortovou formu vymazanou…
Peprmintky jsou laskominy našeho dětství. Snadno si je můžete udělat i doma, stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. Ten připravíte macerací (louhováním…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Smícháme všechny ingredience na těsto a pečlivě je promícháme. Konzistence bude trochu řidší, toho se nelekejte.Po tom, co se vyhřeje…
Cukroví, které můžete udělat na poslední chvíli, to jsou přesně tyto sladké brambory. Těsto připravíme z mletých ořechů, čokolády a cukru. Uvnitř brambory se pak skrývá…
Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme…
Brownies je celosvětově oblíbený moučník plný čokolády a másla. Pokud chcete tyto lahodné řezy nějak odlehčit či ozvláštnit, vyzkoušejte přidat do těsta červenou řepu.…
Nepečené cukroví z ořechového těsta s rumem, přelité čokoládovou polevou a uložené na piškot, to jsou ořechové kuličky podle sto let starého receptu, jak už název…
I mlsat můžeme zdravěji. Tento lahodný koláč připravíme bez cukru i bez lepku. Do korpusu přidáme banány, jablka a kefírové mléko. Korpusy spojíme tvarohovou náplní a…
Doma pečený moučník patří neodmyslitelně k víkendovému odpoledni. Příprava kynutého těsta v domácí pekárně je téměř bez práce, po vykynutí stačí rozválet, potřít náplní…
Šťavnatou a osvěžující buchtu snadno upečeme i bez živočišných výrobků, postačí nám je ty rostlinného původu. Základ těsta tvoří nastrouhané jablko, kokos, mouka,…
Nepečené koule jsou díky snadné přípravě velmi oblíbené a v těchto navíc najdeme spoustu zajímavých chutí. Základ tvoří piškotové těsto, ke kterému přidáme ořechy a…
Chystáte halloweenskou oslavu a hledáte dezert, který zaujme chutí i vzhledem? Tyto řezy jsou ideální volbou! Vláčný čokoládový korpus s krémem z mascarpone a jahod je…