Suroviny pro 30 porcí
30porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 930 kJ / 8 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,08 g |
Tuky | 490,86 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,45 g |
Sacharidy | 899,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem připravíme základ na krém. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Za stálého míchání na mírném plameni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pozor, nesmí vařit! Necháme vychladnout a pak dáme na noc do lednice. Druhý den, až budeme mít upečený a vychladlý korpus krém ušleháme.
Krok 2: Korpus:
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejné části. Jednu necháme světlou, druhou obarvíme kakaem a do třetí vmícháme mleté oříšky. Těsta vlijeme do tří forem na srnčí hřbet, které nejprve vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 4: Formy naskládáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 35 minut podle typu trouby. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme na vál. Krok 5: Korpusy nakrájíme na plátky, pokapeme rumem a střídavě slepujeme vyšlehaným krémem. Povrch taktéž potřeme krémem a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Necháme v ledničce uležet do druhého dne a pak krájíme na šikmé řezy, aby byly vidět pruhy.
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejné části. Jednu necháme světlou, druhou obarvíme kakaem a do třetí vmícháme mleté oříšky. Těsta vlijeme do tří forem na srnčí hřbet, které nejprve vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 4: Formy naskládáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 35 minut podle typu trouby. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme na vál. Krok 5: Korpusy nakrájíme na plátky, pokapeme rumem a střídavě slepujeme vyšlehaným krémem. Povrch taktéž potřeme krémem a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Necháme v ledničce uležet do druhého dne a pak krájíme na šikmé řezy, aby byly vidět pruhy.
Zveřejněno 8. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kilometr s pařížským krémem a kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrOQr
Moje poznámka
Kilometr s pařížským krémem a kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrOQr
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 14 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 14 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 3 minutami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 3 minutami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 6 minutami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 42 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 59 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 2 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 3 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 10 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 10 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 10 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
olej,
vejce,
voda,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
kakao,
oříšky,
rum,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
kokos strouhaný
Komentáře (5)