Čokoládovo - šlehačkový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenJak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Pralinky připravené z temperované čokolády a naplněné likérem provoněnou směsí připravíte podle našeho receptu. Podrobný návod vás provede všemi úskalími a na konci…
Domácí čokoládové pralinky s banánovou náplní si jistě oblíbíte. Jsou sice určeny k rychlejší spotřebě, ale pralinky s ovocnou náplní jsou příjemnou změnou. Na přípravu…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a…
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a…
Mouku, mléko a kokos dáme do mísy. Přidáme nakrájené máslo, žloutky, slad a cukr (cukr jsem si rozemlela, aby byl jemnější). Propracujeme a nakonec přidáme jablečné pyré…
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme…
Uvaříme/upečeme řepu, použít můžeme i předvařenou, ale nejchutnější je po upečení.Smícháme všechny sypké ingredience a poté promícháme se zbytkem.Nalijeme do vymazané…
Mouku prosijeme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutek a citronovou kůru. Všechno zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout. Těsto…
Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě,…
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné…
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Pripravila som si najprv cesto: múku som preosiala, pridala som k nej 4 žĺtky, cukor, prášok do pečiva, roztopené maslo a postupne som pridávala smotanu podľa potřeby …
1- perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale je po troškách. 5- Změklé máslo s cukrem vyšleháme…
Šlehačku vylejeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a přidáme…
Arašídy si umeleme a opražíme na pánvi. Tatranky nameleme. Čokoládu společně s nutelou rozpustíme ve vodní lázni, přidáme namleté tatranky a hrst namletých opražených…
V Americe je dýňové pyré, potřebné pro tento recept, běžně k dostání v obchodech. U nás tomu tak bohužel není, naštěstí však není nijak těžké udělat si pyré doma (navíc…
V Americe je dýňové pyré, potřebné pro tento recept, běžně k dostání v obchodech. U nás tomu tak bohužel není, naštěstí však není nijak těžké udělat si pyré doma (navíc…
Švestky omyjte a vypeckujte. Dejte je do hrnce, podlijte troškou vody a rychle přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, dokud švestky nezměknou. Po uvaření švestky slijte a…
Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem(1lžíce). Ze…
POSTUP – KORPUS: V hrnci zahřívejte vodu spolu s holandským kakaem a máslem, dokud se vše nerozpustí. Poté odstavte z plotny. Promíchejte všechny suché ingredience a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Pečeme s Ivou: Kváskové bulky se sezamem mají senzační chuť! Stačilo přidat navíc špetku suroviny, kterou má každý doma
Jak připravit jednohubky po benátsku? S cicchetti a sklenkou prosecca si budete připadat jako ve slunné Itálii
Polenta e osei: Italský dezert z piškotového těsta s jemným máslovým krémem a zdobený marcipánem je vláčný a chutná božsky