Čokoládovo-tvarohový přelud

Suroviny

3 vejce
1,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku oleje
1 hrnek mléka
250 g tučného tvarohu
1 hrnek cukru
2 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa
1 lžíce vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
Na pomazání:
marmeláda
100 g hořké čokolády
1 lžička másla
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přilijeme mléko a olej. Vše smícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180 stupňů asi třicet minut.

  2. Až je moučník upečen, potřeme ho marmeládou a přelijeme čokoládovou polevou. Počkáme, než poleva zaschne, a můžeme papat.

  3. Čokoládová poleva:
    Čokoládu rozpustíme s máslem a trochou mléka. Kdybyste dali moc mléka, můžete přidat lžičku škrobu.

Poznámka od kuchařky

Marmeládu jsem měla domácí meruňkovou. Moučník je díky tvarohu krásně vláčný. Nejlepší je jíst přelud ještě horký. Kdo chce, může zdobit šlehačkou.

hrnek = 250 ml plech = 20×30 cm

Komentáře k receptu Čokoládovo-tvarohový přelud

K receptu nejsou žádné komentáře.