Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové řezy s čokoládovou polevou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

23. 10. 2018 15:42

Suroviny pro 20

20

Nutriční hodnoty

Energie40 775 kJ / 9 746 kcal
Bílkoviny128,40 g
Tuky468,64 g
Vláknina34,28 g
Cholesterol 976 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy1 236,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Prajem vám dobrú chuť. Recept je z Maďarskej stránky WEBcukrázda...tam si ho treba ale preložiť, lebo je v maďarčine.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

26. 10. 2018 18:08

mata3636: pusta tu pobyvala istu dobu, pod inym nickom, tiez sa preslavila svojim spravanim. Natolko, ze bola zablokovana.

hosta

26. 10. 2018 13:17

Jana Dorazinová-Remková: já snad ani nemyslela tebe - ale pokud se k tomu hlásíš....;-). Myslím, že každý soudný člověk dokáže oddělit to zmiňované zrno od plev :-)

JanaDorazinova

26. 10. 2018 12:51

hosta: Věř mi, že v tomto případě ani my na soc. sítích po rameni neklepeme;-)..

Lenunka

26. 10. 2018 10:50

jen tak pro zajímavost, prohledala jsem autorkou několikrát zmíněný maďarský server, našla jsem tam čtyři recepty na rajčatové řezy, ale ani jeden stejný, tři jsou bez vajec a čtvrtý zase udává na 350 g mouky 3 vejce a malý rajčatový protlak:
http://webcukraszda.hu/?s=paradicsomos+szelet
tak já teda už nevím, velebnosti:-)
mimochodem není to WEBcukrázda, ale Web Cukrászda, když už bych někde machrovala, jak umím maďarsky, tak bych si nejprve zjistila, jak se to správně píše:-)

mata3636

26. 10. 2018 10:11

To je proste Izabela. Takto sa správala aj na vareche. Ak mala obdivovateľov, tak bola spokojná. Nedajbože ale nejaký kritický koment, už bolo zle-nedobre. Pýcha, sebestrednosť, pocit vlastnej dokonalosti, okázalé "odchody" z varechy. Pripomína mi jednu "varecháčku" - Pustu / my dve, Izabela, vieme, o kom píšem /.

casino

26. 10. 2018 09:52

Izabella929: " Čo mi to tu trepeš za somariny??? Týmito hlúposťami môžeš krmiť zvieratá v ZOO nie mna!!!!!"

"Lepší drzé čelo nežli poplužní dvůr."

hosta

26. 10. 2018 09:16

Izabella929: tak tohle jsi vážně přehnala:-// Až dosud jsem se snažila být "nad věcí" a pochopit tvé neústupné chování a nezájem vyjít vstříc návrhům na upřesnění receptu. To, jak reaguješ na příspěvek Yanull svědčí ale o nesmírné pýše, aroganci a přesvědčení o vlastní dokonalosti a nedotknutelnosti . Zřejmě ses dosud setkala jen s obdivnými vzdechy a pochlebováním. Můžeš mít napečeno tisíc druhů řezů, s různými obměnami se opakujících, můžou ti klepat na rameno v Maďarsku, Indii i Holandsku, můžeš své sebevědomí posilovat zákulisními drby na sociálních sítích, ale to ti nedává právo takhle zaútočit na člověka, který se více než mírně a samozřejmě marně snažil o upřesnění toho zatraceného receptu. Péci nepochybně umíš, ale bohužel to zaniká vedle tvého sebestředného chování. :no:

cathleen

26. 10. 2018 09:04

Izabella929: :-O jak si můžeš dovolit takhle mluvit (psát)? Takhle reagovat na mírný komentář, který se to tu snaží utnout? :omg:
Nechápu, proč jsi hned na první (nebo druhý, třetí...) komentář k velikosti lžic prostě nesebrala a nešla do kuchyně - mohlas obsah svých lžic zvážit, do Surovin vepsat do závorek za lžíce a všem bys zavřela ústa....aspoň já bych to tak udělala. Je to jednodušší než tvrdohlavě lpět pouze na té "své pravdě" a zbytečně se tu dohadovat, popř. reagovat tak, jako jsi reagovala v 8.12 h.:no:

Izabella929

26. 10. 2018 08:12

yanull: Čo mi to tu trepeš za somariny??? Týmito hlúposťami môžeš krmiť zvieratá v ZOO nie mna!!!!!

Dajda

26. 10. 2018 06:19

yanull: Howgh:-!

:yes::yes::yes:

yanull

26. 10. 2018 04:38

Izabella929: Vše podstatné už tu bylo napsáno, proto doplním jen jednu poznámku. Pokud přidám nějaký recept, podle kterého ho můžou udělat ostatní, snažím se myslet i na ty, kteří jsou ve vaření a pečení začátečníci. Vzpomínám na své začátky, kdy jsem často jsem volala o radu mamce. Nyní už si s mnohým poradím, ale není mi vůbec zatěžko to srozumitelně a "polopaticky" napsat i pro ostatní. Určitě mě potěší, pokud se jim to dle mého receptu podaří, než kdyby to bylo opačně a považoval ho za paskvil. A cena surovin i energií také není zanedbatelná, tak bych námi ostatními, kterým své recepty nabízíte k realizaci, "nepohrdala" a v dobrém míněné komentáře ostatních vzala na vědomí a neodvolávala se na Maďary :-(

Izabella929

25. 10. 2018 23:54

hosta: nemá už zmysel sem čokoľvek pridávať,,hádajte sa ďalej ale nie somnou...

Nadja

25. 10. 2018 19:59

casino: jé, zkuste používat tu zmrzlinovou, ...............:-D
Izabella929: :-( Tvé vyjádření v 18:31:59h se mi ani trochu nelíbí - neustále používáš "já umím péct, já jsem upekla, tu 350, tu 400 zákusků ........". Nikdo nepopírá, že máš všechny jako od profíka.
ALE tento web tu od počátku byl nejen pro zkušené kuchaře, kuchařky a cukráře i cukrářky, kteří si vyměňovali recepty, ale hlavně se vždy počítalo se začínajícími, kteří potřebují poradit. A tak snad by neměl být problém odměřit, zvážit, prostě a jednoduše VYHOVĚT.
Stalo se mi něco podobného - kuchařinka žijící v cizině neměla váhu, a chtěla recept realizovat, tak jsem zvážené suroviny odměřila jinak, myslím, že na ml a bylo vše bez nějakých emocí. Vše je jen o snaze pomoci.

Lenunka

25. 10. 2018 19:48

hosta: přesně tak, jde o přesnost a jednotnost, mě by nevadily míry v palcích, ať si každý zvolí, co chce, ale pokud by někdo uvedl velikost plechu 35 cm x 10 palců, půlku tekutin v ml a zbytek v pintách, mouku v lžících a cukr v gramech, tak z toho budu jelen:-D
a tu myšlenku ZL bych úplně nezavrhovala, mohlo by to být zábavné:-D, minimálně pro diváky doma, já, kdyby se manžel pokoušel odměřit půl kila mouky zmrzlinovými lžičkami, bych se dost pobavila:-D (případně volala Choholouška, to podle situace):-D:-D:-D

hosta

25. 10. 2018 19:45

Izabella929: no, speciálně u těchto řezů je to množství na lžíci dost důležité, díky tomu, že jich je 45. A to, že se zatím nikdo neptal, spíš znamená, že každý jen obdivuje a nikdo nezkoušel:-) Jestli máš k používání tři druhy lžic a každá je jinak velká, tak do toho vnášíš ještě větší zmatek. To že to nikdy, jak zdůrazňuješ, k receptu nepíšeš, ani zda je lžíce rovná či vrchovatá je také pro event. použití matoucí nepřesnost. Nikdo nezpochybňuje, že péct umíš - a to, že se někdo ptá na podrobnosti neznamená, že péci neumí.
Je fakt velký problém vzít lžíci, kterou na měření surovin používáš, nabrat do ní třeba 10 lžic vody a zvážit ji? Pokud to problém je, tak se dočkáš nadále zas jen občasného obdivu, nikoliv nápodoby. Sem ale každý vkládá recept proto, aby podle něj mohli postupovat i ostatní. Pro recepty, kde množství surovin je důležité, ale na jejich fotku se dá jen kouknout a nedá se podle nich přesně vařit či péci a je tu kategorie "zdobení".

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: izabella řezy jak odměrit 100g když nemám váhu

Suroviny: mouka hladká, olej, šťáva rajčatová, cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, mléko, krupice dětská, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, korpus, čokoláda hořká, olej, smetana zakysaná, máslo

TopRecepty.cz

Rajčatové řezy s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPRM