Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové košíčky se šlehačkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

10. 2. 2014 21:20

Suroviny

Porce: 45 kousku

Nutriční hodnoty

Energie27 531 kJ / 6 580 kcal
Bílkoviny69,61 g
Tuky301,45 g
Vláknina53,15 g
Cholesterol 926 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy870,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Teda pokud to někdo nezbaští i s tím lístečkem. Recept je z kuchařky mojí tchýně.

Pokud zbyde těsto dá se v pohodě mrazit a vydrží 3 měsíce v mrazáku.

Volné šíření tohoto receptu a fotografie je povoleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Nadja

12. 2. 2014 19:40

Veronika.Hrozna: To určitě ne, ale chybička se občas vloudí každému.

Veronika.Hrozna

12. 2. 2014 16:46

Nadja: Ahá,jo jako zředit,ne to není třeba jenom kdyby byl úplně hustý.Ale rumem ne ! Je dobré když ty košíčky nasáknou tím džemem,takže doporučuji velmi řídký džem.
Jak vidíš na fotce ,mně domácí bohužel došel ,už na Vánoce!Takže jsem použila ten co je na fotce a ten je dost řídký !
Máš pravdu,tentrokrát jsem to odflákla !:no:

Nadja

12. 2. 2014 14:59

Veronika.Hrozna: Děkuji za vysvětlení. Ten rum máš v surovinách těsně před marmeládou, takže bylo možné ho přiřadit k těstu i k marmeládě. A někdy je potřeba hustou marmeládu trochu rozředit....
;-) Já si pro přehlednost v receptech odděluji třeba čarou nebo mezerou suroviny na těsto, na náplň, na polevu,....
Také se vždy snažím, aby můj rcp byl přehledný i pro začátečníky.

Veronika.Hrozna

12. 2. 2014 13:39

Nadja:Naděnko rumík,nebo rumovou příchuť do těsta. Ale málo.V pyré už rum je a vanilka taky. Ale protože, je těsta moc,je potřeba dodat vanilku a rumovou tresť. Do džemu nic,nebylo by to dobré.:-D Doplním to ! Děkuji ! Člověk občas zapomene ,že vaří a pečou také začátečníci!;-)Což je super a fajn.
Snažím se vždy napsat recept tak,aby to uvařil a nebo upekl i začatečník,ale tento mi nějak ujel. Nedala jsem si záležet ,opsala jsem to z tchýnini kuchařky,tak jak to tam bylo! :-(( :no: Jo ještě jsem doplnila pokyny pro pečení košíčku ,tak si to prosím přečti.

Nadja

12. 2. 2014 13:25

:-? Veroniko, rumovou příchuť dáváš do těsta nebo do marmelády? Nějak vypadla z postupu.:-?

Veronika.Hrozna

12. 2. 2014 10:01

zuzun: Zbytečná obava ,na to šlehání nad párou je úplně dostateční zcela malá metlička. A to šlehání je spíš míchaní a je to hned husté 5-6 minutek. Takkže proto píšu ,že je to hned ! Kdyby to trvalo nějak dlouho ,tak to ani nedělám !:-D Namažu folii olejem dám na ni rozmíchané pyré, na to druhou bez oleje a válečkem to rozválím.
Dám dolu folli svrchu a natřu krémem. Tou folií vespod to nadzvednu a zatočim,zabalím to do té samé folie chytnu za konce přeložím to na kovovej tác a do mrazáku. Hotovo. Ani ne pul hodinky a muže se papat!:-K
Doporučení hódně pravé tučné šlehačky k tomu a utrhají ti ruce a když nedáš pozor snědí to i s folií. :-D

zuzun

11. 2. 2014 22:13

Veru: dobrej recept ta roladka! A dokonce nepecena! Ale to slehani vajec nad parou:-O odesel by mi slehac, ten ma povoleni jen 5 minut nez mi vybuchne v ruce:-D... nekde je tu recept na kynutou babovku s cokoladou vevnitr, ta se smichala s orechy a syrovymi vejci, narvalo se to do testa a upeklo. Chutnalo to vytecne, jako plneny rohlicky z cukrarny.
A taky recept Kastanovy zakusek se slehackou od Katrinky: www.toprecepty.cz/recept/8031-kastanovy-zakusek-se-slehackou/ jeden z nejlepsich zakusku co jsem kdy mela. Spodek jako pericko a samy kafe, na vrchu krupava cokolada, a ten jemnoucky kastanovy krem!!! Musela jsem odebrat slehacku aby ten kastan vyniknul, je to fakt bomba!
To kastanovy pyre jsem jednou z lenosti smichala s orechama, cokoladou a spoustou rumu, no bylo to hned pryc:-p

Majka8

11. 2. 2014 14:03

Jiřička:Kupovala jsem ho v Lídlu;-)taky jsem hledala,je to jako kostka másla,to jsem vůbec netušila,hledala jsem ve skleničce:-//

tejaja

11. 2. 2014 13:44

Gaštanové pyré na Slovensku okrem supermarketov dostať vždy v Metre, v mraziacom boxe:-) Takže skúste v Čechách hľadať v Makre:-)

Veronika.Hrozna

11. 2. 2014 13:20

Jiřička: Tady v Bratislavě je všude, v mrazících pultech. ČR nevím,jenom vím,že se hospodyňky z ČR ptají ,kde, kdo a kdy koupil ? A dokonce ani prý prodavačky nevědí, k čemu to je dobré.
Ale už někdo psal,že to v ČR někde koupil ,podívej se pod recepty s kaštanovým pyré. Myslela jsem ,že už je běžně dostat koupit i u vás.:-(;-)

Jiřička

11. 2. 2014 10:32

Košíčky jsou krásné a jak jsou krásné , tak jsou určitě i dobré. Mám jen dotaz, prosím, kde se dá koupit kaštanové pyré? Děkuji .:yes:

Veronika.Hrozna

11. 2. 2014 08:07

Když chceš opravdu hódně kaštanové zkus tento recept. Dáš to mrazáku a ukrajuješ podle potřeby .V mrazáku vydrží dlouho. Není s tím žádná práce ,ale výsledek k nezaplacení.:-p


www.toprecepty.cz/recept/23930-kastanova-rolada-od-baronky-lili/

zuzun

10. 2. 2014 22:51

Pekne! Z kastanku jsem jeste testo nedelala, jen napln. Ja jsem na to pyre tak ujeta, ze bych to narvala i do tej slehacky, nebo smichala s marmeladou. U nas teda listecky s napisama nejedou, ale mozna muzu lhat, ze je to plny skorice:-D bodik uz leti:yes::yes: a ukladam a opisuji do sesitku

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tncz nova levné recepty ládi hrušky košíčky se šlehačkou kaštanové košíčky recept kastanovy dzem kosicky se slehackou recept recepty ládi hrušky cukroví košíčky a kuličky z tvarohu tncz nova test čokolád vánoční košíčky ladi hrušky tncz,odebrání dětí tncz nova levné recepty ládi hrušky dnes tncz recepty ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny tncz nova levné recepty ládi hrušky 10.2.2014 kastanova šlehačka kaštanové pyré vyhledávání tn cz pericko linecke kosicky se šlehačkou da se mrazit jidlo se smetanou dá se mrazit šlehačka? košíčky izidor se šlehačkou

Suroviny: pyré kaštanové, tuk hera, cukr moučkový, čokoláda hořká, žloutek, mouka polohrubá, cukr vanilkový, džem rybízová, smetana ke šlehání, ztužovač

TopRecepty.cz

Kaštanové košíčky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Evgg