

Dort tanga
Suroviny 12 i víc
- (recept na korpus mám od Isahu, dole v poznámce)
- šlehačka
- ztužovač
- malé broskve
- Marcipánový krém:
- 100 g hořké čokolády
- 250 g másla
- marcipán mám od k.radulka, dole v poznámce
Postup přípravy receptu
Těsto upečeme, necháme vychladnout, rozřízneme. Pomazala jsem ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poskládala jsem nakrájené broskve a opět pomazala šlehačkou. Přiložíme vršek korpusu.
Krém: ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu i máslo. Necháme v pokojové teplotě vychladnout a postupně, než to ztuhne, mícháme metlou. Tímto krémem namažeme dort, který chceme potáhnout marcipánem. A dáme do lednice vychladnout, alespoň 2 hodiny.
A pak můžem potahovat.
Poznámka od kuchařky
http://www.www.toprecepty.cz/recept/19206-citronov...
http://www.www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-...
Nevěděla jsem, jestli mám tento recept sem dát. Já se ten marcipán nikdy nenaučím, hmota byla podle receptu a přesto mi nešla. Strašně na vzduchu usychala, a lámala se. Jako dort se zadnicí a na něm tanga asi moc nevypadá, ale aspoň, ať vidíte, jak vypadá dort uvnitř
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dort tanga
-
-
tady ještě jeden odkaz na hmotu K1, K2 http://www.fialapraha.cz/detail_vyrobku/cukrarska_hmota_k2_bila_hu_bal_1kg
-
isahu, moc díky, ale než se to naučím, co do toho vrazím peněz. Ale chtěla bych se ho naučit. Jsem zvědavá, jak to bude trvat dlouho.
Jenny: když už při samotné práci to nejde, tak to pak člověk pomalu vzdává. Kde kupuješ tu K2, třeba si ji taky objednám.
Holky moc děkuju všem! -
Hezký dortík
+8
-
Peti,já používám K2 je levnější,hezky sněhová,hezky se s ní pracuje,voní po marcipánu,jsem spokojená,když ji rozvaluju na vále,tak nasypu trochu gustinu(ne cukr) přímo z krabičky na vál a rukou již nedodělávám,nechám to hezky ,,nafoukáno",pak ji začnu zpracovávat...na 6 fotce kde přiklopíš korpus,malinko bych seřezala hrany,možná i proto se ti marcipán zlomil právě tam...
Peti,nic není ztraceno,prdelku máš krásnou...+7
-
marundo, tak ještě jednou - je pěknej
-
marundo, nevzdávej to, chce to jen vychytat pár drobností s tou hmotou a bude to v pohodě
co já se navztekala
chce to jen vydržet a uvidíš, že to půjde
a dortík je moc pěkný i před trable s potahovkou, doufám, že bude i chutnat
sorry, omyl, já jsem isahu, přeskočilo mi při přihlášení 1 pitomé počáteční písmenko a automaticky to hodilo heslo...a ejhle - hned jsem někdo jiný -
-
+4
prý nepovedl
vždyť je hezký
-
-
a kde ho kupuješ?
-
maru, já si koupila ten smartflex 1,5kg za 219kč a je to na 3-4 dorty a smartflex flower na kytičky 0,75kg za 114 kč a to budu mít na dlouho
-
hm, ale ten kupovaný je drahý, ale než se s tím mordovat...
-
já raději potahovku kupuju, sem se prala s tím mlíčným a nešlo mě to, tak jsem to vzdala
-
holky, moc díky, ale mrzí mě to, že to nešlo. Kdybyste viděly, jak jsem se u toho hňoucání zapotila, posilovna hadr. A to mě už odradilo. Musím najít zase jiný recept, než chytnu ten dobrej.
Světlana: koupila jsem si přes net silikonovou formu na kopretinu. To tam jen marcipán namačkáš a krásně vydloubneš, a máš hezkou kytku. Tak aspoň, že mi půjdou takový tvary.
srettka: barvu mám taky objednanou z netu. Je to slonovina. Ale než se mi tam vsákla.
Jsem naštvaná a smutná