Karamelizovaná řepa s cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo…
V míse smícháme máslo s cukrem dokud nemá krémovou konzistenci. Přidáme vejce, skořici, muškátový oříšek, mléko a mléko. Promícháme dokud těsto není hladké a bez hrudek.…
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. …
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu,…
V míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme změklé máslo. Ručně zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Druhý den si těsto…
Droždí nasypeme do trošky vlahého mléka s troškou cukru, necháme asi 5 minut. Pak droždí vlijeme do mouky, kterou jsme promíchali se solí, přidáme mléko, žloutky, cukr,…
Šlehačku připravíme dle návodu, když je tuhá opatrně do ní vmícháme tvaroh a jogurt s cukrem a citronovou šťávou.Jahody nakrájíme na kostičky, banán na plátky a dáme na…
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na…
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
1) Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Přidáme cibuli, mrkev a česnek a směs za stáléhomíchání opékáme 3 minuty, dokud zelenina nezačne…
Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci.Přidáme mouku s práškem do pečiva a teplé mléko.Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné dáme tmavou…
V míse smícháme 400g hladké mouky, 1 heru nakrájenou na kostičky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce moučkového cukru, 7 lžic mléka a skořici dle chutiVypracujeme těsto, které…
Zapékací misku vymažeme máslem. Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chutově, tak barevně. Zakápneme citronovou a pomerančovou…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
V mixéru (on to není typický mixér, spíše kuchyňský robot) jsem si pro začátek rozmíchala máslo s cukrem, levandulí, pomerančovou kůrou, šťávou a rumem. Pěkně to nasaje…
Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme…
Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Máte chuť na hříšný dezert po dobrém obědě? Zkuste jako sladkou tečku připravit tuto pečenou hrušku. Cukr se skořicí vytvoří na povrchu křupavou karamelovou krustičku a…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Dokonalou chuť pravého vídeňského řízku zajistí správné naklepání, hrubší strouhanka i krátké smažení
Holka u plotny radí: Jak na jahodový cheesecake bez pečení? Důležité je dodržet poměr surovin, pak je výsledek skvělý!
Holka u plotny radí: Jak na skvělé dýňové rizoto? Jeden krok určitě nevynechávejte!