Vláčná ořechovo-jablečná buchta
Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných jablek, kousků ořechů a také poleva z pudinku.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 787 kJ / 6 880 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,54 g |
Tuky | 380,63 g |
Vláknina | 37,82 g |
Cholesterol | 737 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 715,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, ořechy nasekáme nahrubo.
Krok 2: V míse smícháme všechny suroviny na těsto a dobře promíchané jej vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto navrstvíme nastrouhaná jablka a nasekané ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
Krok 3: Než se buchta upeče, připravíme polevu. V hrnci zahřejeme všechny suroviny na polevu, promícháme a buchtu právě vyndanou z trouby touto polevou polijeme a necháme zchladnout.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčná ořechovo-jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRozX
Moje poznámka
Vláčná ořechovo-jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRozX
Nejnovější recepty
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 9 hodinami
Polévka s noky a těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Dýňový džus s citronem
Přidáno 30. 11. 2024 17:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 38 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 1 hodinou
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 1 hodinou
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 2 hodinami
Mleté vepřové na způsob kebabu
radekfiala před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Janhajtman před 3 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Benetka před 5 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Balalajka13 před 5 hodinami
Zapečené gnocchi se zelím kyselým
Kody74 před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
cukr třtinový,
vejce,
olej,
mléko,
kypřící prášek,
kakao,
rum,
jablko,
ořechy sekané,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
voda,
pudink vanilkový,
rum
Komentáře