Buřty na černém pivu (na grilu)

Timmy Kuchař: Timmy

Grilování 1 názor

Suroviny

6 buřtů
0,5 l černého piva
4 stroužky česneku
2 velké cibule
1 červená paprika
150 g pasírovaných rajčat
100 g kečupu
1,5 KL uzené papriky
1,5 KL chilli
1 KL soli
1,5 KL pepře
2 KL drceného kmínu
2-2,5 PL třtinového cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Buřty rozkrojíme na půlku, necháme sežehnout z obou stran nad žárem, mezitím připravíme:

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na dno pekáče.
    Česnek nasekáme nadrobno a rozprostřeme po pekáči.

  3. V misce smícháme pasírovaná rajčata s kečupem, chilli a uzenou paprikou.

  4. Ožehnuté buřty vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Zalijeme rajčatovou směsí, na ni rozprostřeme papriku a zalijeme pivem. Necháme dělat asi 75 min na 180° (občas promícháme).
    Nakonec přisypeme cukr a asi 15 minut necháme dodělat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buřty na černém pivu (na grilu)

Zapomněl/a jsem heslo