Celozrnné housky

petulen Kuchařka:

8 kusů Domácí pekárna 50 názorů

Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů
540

Suroviny

310 ml mléka
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
100 g celozrnné žitné mouky
400 g pšeničné chlebové mouky
1/2 kostky droždí
1 vejce na potření
Na posyp si smícháme:
1 lžíci hrubé soli
1 lžíci máku
2 lžíce dýňového semínka
sezamového semínka
lněného semínka
slunečnicového semínka
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pekárny na program Těsto.

  2. Po vykynutí rozdělíme na osm dílů a umotáme housky, potřeme vejcem a obalíme ve směsi semínek a soli, necháme ještě tak 15 minut kynout.

  3. Pak pečeme 20 minut na 180°C, záleží jak komu peče trouba.

Poznámka

Recept mám od kamarádky pekařky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Celozrnné housky

  • Jířa Jířa(neregistrovaná)

    Ahoj všichni na těchto stránkách.Již podruhé jsem pekla tyto celozrnné housky a nemůžem si je vynachválit.Za nás super....A díky za recept.

    Odpovědět

  • kohpet kohpet

    Děkuji za recept. Už jsem pekla podruhé a jsou výborné.:-) :yes:

    Pan Dalibor zjevně neví vůbec nic o domácí pekárně, hlavně že komentuje.:-//:no:

    Odpovědět

  • Magdalena Magdalena(neregistrovaná)

    Dalibor: Po přečtení Vašeho příspěvku mi to nedá a musím reagovat, i když už je přes rok starý. Nevím, jestli nemáte zkušenost s přípravou těsta v domácí pekárně, nebo zda jste se ten den jen špatně vyspal, každopádně do těsta v domácí pekárně se prostě v receptech uvádí 1/4 nebo 1/2 kostky droždí. Tečka. jestli tam dáte slona nebo medvěda je už čistě na Vás a dle mých zkušeností je jedno, které droždí použijete a to dokonce i do té míry, zda použijete sušené nebo kostkové (po něm je ovšem pečivo více "voňavé") A pokud už jste takový hnidopich a přijde Vám výběr hotového droždí v běžných řetězcích nedostačující, nic Vám nebrání připravit si droždí sám doma. A po x letech co používám domácí pekárnu jsem ještě nepoužila recept na těsto, do kterého by se přidávalo vejce, tím se vždy jen připravené housky, bulky apod. potírají kvůli křupavosti a přilnavosti posypu. Abych to shrnula, Vaše připomínky jsou v podstatě úplně mimo mísu, resp. pekárnu :-))

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Jeden sáček,poměr by měl být napsaný na obalu od droždí.Většinou se dává jedno balení na půl kg mouky:-)

    Odpovědět

  • Ella Ella(neregistrovaná)

    Kdyz neni cerstve drozdi kolik se dava sucheho?

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Výborné! :yes: Díky za recept :-K

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    tedy musím se opravit, nedělala jsem tvar houstiček, ale dle Bibinky jsem udělala bulky.;-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Houstičky jsem pekla v neděli, jsou dobré:-p, ale nepodařilo se mi je vypéci do křupava:-(.Ale snědly se všechny:-).Jedl je i manžel, který celozrnné pečivo zrovna nemusí:-)) Posílám bodíka, recept ukládám do oblíbených a přikládám fotečku

    Odpovědět

  • petulen petulen(autorka receptu)

    Dalibore,v podstatě jste si recept upravil dle svého,dobře,ale to pak nemá smysl,vyjde vám z toho něco jiného.Do této doby jsou samé pozitivní komentáře a nikdo nehledal problém v tom,že jsem neuvedla značku droždí a po pravdě,ani by mne to nenapadlo.No a co se postupu týče,recept je v kategorii Domácí pekárna,to znamená,že pokud budete chtít pracovat s domácí pekárnou,těsto se nechá umíchat a nakynout v pekárně a poté se pečou housky také v elektrické troubě.A pokud budete míchat ručně,je postup zadělávání těsta samozřejmě trošku jiný.A ještě jedna věc,v úvodu svého příspěvku píšete jak se housky povedly a na konci že to nebyla žádná sláva,tak nevím co si z toho vybrat.Mějte se krásně a jen chci poprosit,než příště začnete rejt do receptu,přečtěte si prosím předešlé komentáře,děkuji.

    Odpovědět

  • Dalibor Dalibor(neregistrovaný)

    Housky jsem pekl poprvé v životě, k ruce jsem si vzal tento recept. Místo chlebové a žitné mouky jsem použil špaldovou takže tak chutné jako originál nebyly, ale v zásadě se povedlo. Místo pekárny na chleba jsem také použil elektrickou troubu, takže jsem postup zcela nerespektoval. Co ale vytýkám, je ignorace droždí - není uvedeno zda bylo droždí necháno klasicky nabýt nebo jen dotyčná hodila kousek vychlazené kostky průmyslového droždí přímo do mouky. Navíc není uveden druh droždí, což zásadně ovlivňuje kvalitu a především chuť výsledného pečiva. Některé droždí je hnusné, osobně preferuji z té nuzné nabídky v supermarketech to které má slona v logu, ještě jakžtakž ujde narozdíl od ostatních. Já jsem droždí pro jistotu nechal trochu nabýt v teplém mléce se špetkou cukru a soli, ale odbyl jsem to, i kvůli tomu že v receptu o nabývání nic nebylo. Bohužel jak jsem to odbyl, tak to také nebyla žádná sláva, takže na tom asi dost záleží.. nevím jestli použití pekárny na chleba tohle může dodatečně dorovnat. Prosím o doplnění receptu aby byl úplný. Také prosím reakce pekařů co říkají na případné přidání vejce, jak to ovlivní chuť a vlastnosti a přípravu těsta.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Teď se dívám, že foto jsem přidala už hodně dávno, ale zapomněla jsem hodnotit:-8 Samozřejme byly housky vynikající a dělala jsem je už vícekrát:-*:yes:+

    Odpovědět

  • Verca1989 Verca1989

    Tyto housky nemají konkurenci, uděluji kladné hodnocení a moc chválím recept. S těstem se krásně pracuje, nádherně vykynulo, "pletení" housek je taky hračka a chutově jsou naprosto dokonalé. Já jsem dovnitř těsta dala ještě slunečnicové a lněné semínko a také je to moc dobré :) Ne všechny housky mi zůstaly tak pěkně zapletené ale to se časem vychytá :)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Dneska upečené jsou moc dobré posílám b odík a foto:yes::yes:+24

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Houstičky byly suprové:yes:. Určitě jsem nepekla naposled;-). Na fotce je jen zbytek, více jsem vyfotit nestačila:-D.

    Odpovědět

  • Káťa Káťa(neregistrovaná)

    :yes::yes: skvělý způsob motání houstiček.. lehký a krásný :-K

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo