Cibulové bagety
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji do zlatova. Necháme vychladnout.V části vlažné vody a cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Na dno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji do zlatova. Necháme vychladnout.V části vlažné vody a cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Na dno…
Do asi 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme stát asi 15 minut.Mouku prosejeme do robota, přidáme sůl, kvásek, vodu, kefír, ocet, olej a…
Vejce vložíme do vody a od bodu varu necháme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut, teprve potom slijeme vodu a zalijeme studenou.Vejce oloupeme a…
Přesijeme mouku do větší misky. Do mouky uděláme důlek a přidáme vlažné mléko, cukr a kvasnice. Necháme vzejít kvásek.Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně…
Tato chutná kombinace je výsledkem marinování hovězích nudliček v aromatické směsi bylinek a koření, která dodává masu výraznou chuť a jemnost. Rychlé opečení na pánvi…
Necháme zkaremelizovat cukr.Přilijeme horkou vodu, pozor, bude prskat, cukr ztuhne, ale pak se zase rozpustí.Přidáme meruňky. Pracujeme-li s celými meruňkami z kompotu,…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, zakápneme olejem, opepříme, mírně osolíme a promícháme. Na stejné kousky nakrájíme očištěná játra, dáme do…
Příprava v pekárně a pečení v domácí pekárně: Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí.…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Koktejl: Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Kuřecí křídla omyjeme, očistíme a rozřízneme v kloubku (viz poznámka). Do uzavíratelné misky dáme 1 l vody, přidáme sůl a cukr, pečlivě rozmícháme a vložíme do našeho …
Vlažné mléko smícháme s droždím a cukrem a necháme vyběhnout kvásek. Mezitím připravíme těsto z mouky, soli, oleje a přidáme vyběhnutý kvásek. Zpracujeme těsto, které se…
Rozemleté sušenky promícháme s nadrobno nasekanou čokoládou a teplým mlékem a tuto hmotu rovnoměrně namačkáme na dno formy (24x24 cm), vyložené pečicím papírem…
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). …
Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). …
Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). …
Hlíva ústřičná je houba nabízející spoustu zdravotních benefitů. Krom toho je i velice všestranná a tak ji můžete připravit na spoustu způsobů. Ve smetanové omáčce…
Do hrnce dáme vodu a všechny ostatní suroviny, necháme svařit, aspoň 5 minut provaříme a dáme vychladit.Špekáčky oloupeme ze střívka a nakrájíme na kolečka. Cibuli…
Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme…