Pudinkáče
Recept ještě nebyl hodnocenJistě je potkáváte v pekárně, voní po celém okolí a lákají ke koupi. Ale víte, že si je můžete upéct i u vás doma? Pudinkáče jsou pletence z kynutého těsta, které po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jistě je potkáváte v pekárně, voní po celém okolí a lákají ke koupi. Ale víte, že si je můžete upéct i u vás doma? Pudinkáče jsou pletence z kynutého těsta, které po…
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…
Křupavé a dozlatova upečené rohlíky si můžeme snadno upéct i doma. Z kynutého máslového těsta nachystáme oválky, ze kterých umotáme jednotlivé kousky. Potřené máslem či…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo…
Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo…
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete…
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Rozpadající se maso a lahodná smetanová omáčka vonící po paprice. Takové je vepřové po maďarsku, které můžete připravit s bramborovými noky nebo těstovinami. Jednoduchý…
Dobře vychlazená vitamínová bomba přijde k chuti, ať je horké léto nebo za oknem sníh. Olivový olej dodá pekingskému zelí na jemnosti a citronová šťáva zase na…
Horké léto a ovocné mražené dobroty jdou perfektně k sobě. Pokud vám právě dozrává angrešt, zkuste připravit jednoduché domácí nanuky. Vodovou variantu zaměňte za…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k…
Nejprve malinko ohřejeme kyšku s vodou a cukrem. Přidáme droždí a uděláme kvásek.Mouku prosejeme, přidáme tuky, vejce a sůl. Vymícháme do hladkého těsta a necháme 1/2…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Nejdříve rozmixujeme ananas. Poté smícháme všechny ingredience, nakonec přidáme rozmixovaný ananas a promícháme. Pokud se těsto zdá hodně hutné, přilijeme trochu mléka…
Nejdříve rozmixujeme ananas. Poté smícháme všechny ingredience, nakonec přidáme rozmixovaný ananas a promícháme. Pokud se těsto zdá hodně hutné, přilijeme trochu mléka…
Salát nakrájíme na nudličky. Sýr , okurky a šunku nahrubo nastrouháme, rajčátka nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli.Tatarku a majonézu smícháme a ochutíme solí, pepřem,…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci světlé sójové omáčky, lžičku škrobu a dobře promícháme. Necháme stranou,…