Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lakrumáček základní

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

13. 1. 2010 21:52

Suroviny

Porce: 6-8

Nutriční hodnoty

Energie5 318 kJ / 1 271 kcal
Bílkoviny72,16 g
Tuky30,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy176,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto můžeme připravovat různé příchutě,též je výborny třeba k palačinkám nebo lívancům,a hlavně,je bez chemických konzervantů a vyjde na pár korun.Přeji dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Angelina

3. 2. 2016 12:52

Aha, tak Pribináček se vyráběl od r. 1954 u Přibyslavi. Mne zmátl ten "Pribina" - nitranský kníže, myslela jsem, že původní recept v tehdejší ČSSR byl ze Slovenska :-)

Angelina

3. 2. 2016 12:50

My jsme tomuto výrobku říkali - prodával se u nás pod názvem - krémáček. Pak to byl "Pribináček" (asi z Nitry) Dnes je to "Lipánek", chuť téměř stejná, výrobce nevím.

Jan Bačák

22. 1. 2016 19:50

Aneta: Lakrumáček si pamatuji jako dítě pocházím z vesnice nedaleko Brna a Lakrumáček tehdy vyráběl podnik Lacrum Brno, hodně mi ho kupovali rodiče a mívali jsme ho i na svačinu ve školce, ale mám pocit že se Lakrumáček už tak dvacet let nevyrábí, protože podnik Lacrum v Brně zanikl v devadesátých letech při privatizaci, nevím kdo by Lakrumáček vyráběl dnes, nikde jsem ho opravdu už dlouhá léta neviděl..

Klára

18. 10. 2013 07:39

Jana Remkova:... na názvu asi nesejde, základ je stejný - hlavně, že to všem chutná ;-)

HankaPu

25. 2. 2010 00:16

Je to opravdu moc dobré:yes: ještě jsem do toho nakrájela kousky jahod:yes:Lenko, posílám ti bodík a fotku.:yes::yes: +

Nikitka

17. 2. 2010 17:34

Opravdu vynikajicí,dnes sem ho dělala a už skoro není!Dcerá má velkou spotřebu, jinak moc nejí ale tohle jí moc chutná!:yes:

Aneta

14. 1. 2010 07:30

Taky díky za receptík, vyzkouším.Ono je toho maris ted plno, lakrumáček, ostraváček, budulínek, pribináček atd ......:-)

maris

14. 1. 2010 07:15

Když byly děti malé, dělala jsem jim to velice často, ale říkalo se tomu Pribináček. Je to výborné:-p:yes:

jujulka

13. 1. 2010 22:59

děkuji také toho dělám kotel a vždycky se jen zapráší ;-)

JanaDorazinova

13. 1. 2010 22:25

Lusinda79 aha;-)

Lusinda79

13. 1. 2010 22:24

Lakrumák je takový míň tučný pribiňák, ostraváček je moc našlehaný.

JanaDorazinova

13. 1. 2010 22:20

Já jen..co je to lakrumáček? Po našem ostraváček?

Lusinda79

13. 1. 2010 21:54

Vzhledem ke spotřebě mých holčiček uděluji JEDNIČKU jako Brno:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí ostraváček ostraváček recept domácí ostraváček recept ostravaček recept na ostravacek tvarohový lakrumacek domaci kremacek lakromacek domácí pribiňák recept ostravaček lakrumáček z tvarohu domácí lakromáček jak vyrobit ostraváček domácí.lakrumáček tvarohový ostraváček lacrumacek lacrumacek recept na domací pribiňák domácí lacrumáček domácí pribináček

Suroviny: mléko, pudink vanilkový, cukr, tvaroh, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Domácí lakrumáček základní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxql