Kynutý koláč s krémem
Recept ještě nebyl hodnocenVypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme…
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem a vanilk. cukrem do pěny. Do nich zlehka a po částech vmícháme prosátou mouku,…
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme…
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem a vanilk. cukrem do pěny. Do nich zlehka a po částech vmícháme prosátou mouku,…
Fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme narezanú klobásu a opražíme. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom.Nakoniec…
Do běžného kynutého těsta na knedlíky zapracujeme vymačkané a drobně pokrájené zelí. Necháme kynout, těsto trochu zřídne, budeme muset přidat ještě mouku. Já jsem si…
Jablka nastrouháme a pokapeme troškou pomerančové šťávy. Ve větší míse smícháme suroviny na světlé těsto a pečlivě vymícháme do hladka. Mělo by mít konzistenci jako na…
Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete použít stejně jako já pekárnu.Při ručním mícháni do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a…
Z těsta vyválíme kulatý plát. Vložíme ho do dortové studenou vodou vypláchnuté formy. Dno párkrát propíchneme vidličkou aby těsto nebublinovalo. Dáme do vyhřáté trouby…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme buď program na kynuté těsto (Sladký) nebo můžeme pekárnu na program Dort či…
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté…
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky-nejlépe měsíčky, které uvaříme ve 1/4 l vody do měkka, přidáme cukr dle kyselosti jablek a skořici. Do rozvařených jablek…
Do misky si dáme suroviny na těsto, máslo rozpustíme a necháme vychladnout, mléko vlažné. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme hodinu na teplém místě kynout. Na 1.…
Z droždí, cukru, trošku mouky a mléka si uděláme kvásek. Do větší mísy dáme mouky (prosáté), sůl, nadrobno nasekané bylinky, prolisované stroužky česneku, olivový…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.…
Vše, kromě tresti (nejlépe v "mlékovaru") za stálého míchání uvedeme do varu. Po převaření a odstavení z "plamene" dochutíme trestí. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou…
Salám rozkrojíme na půl a pak na čtvrt a ten kousek nakrájíme asi na 6 kousků silných asi 1,5 cm a ještě je nařízneme ale nedořízneme. Namažeme tousty a vložíme kousek…
Očištěná jablka rozvařím na kaši s vodou, přidám vše ostatní a nechám krátce povařit. dám do skleniček a zavařím 20min.
Do mouky přidáme vejcke,změklé máslo a cukr.Vypracujeme hladké těsto,které necháme přes noc odležet. Z ořechů,cukru a vejce si vyšleháme náplň.Těsto si rozválíme…
Smícháme trochu mléka, trochu cukru, droždí a uděláme kvásek, nechame vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a žloutky a vzešlý kvásek, zamícháme.…
Smícháme trochu mléka, trochu cukru, droždí a uděláme kvásek, nechame vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a žloutky a vzešlý kvásek, zamícháme.…
Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které…
Olej necháme ohřát a přidáme máslo. Játra z obou stran opečeme a vyjmeme. Dáme orestovat cibulku, lehce zalijeme vodou, přidáme kečup, protlak, povidla, špetičku skořice…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme…
Přidáno před 53 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Hitem letošního léta je marináda shiokoji. Skvěle ochutí saláty, omáčky i maso před grilováním
Exotické ovoce od A do Z, díl II.: Jak chutná pithaya a čím jsou zvláštní baby banány?
Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat