Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Jak obyčejné švestky proměnit v něco výjimečného? Tato marmeláda se skořicí, badyánem a kapkou rumu je to pravé. Švestky povaříte s kořením, vmícháte cukr, citron a…
Do pekárny naliji tekuté přísady na těsto, na ně sypké a nechám ji pracovat. Po vykynutí těsto natlačím do dortové formy, vyložené pečicím papírem, pokladu rozpůlenými…
Všechny suroviny smícháme v míse.Nalijeme na plech na pečící papír. Poklademe švestkami.Pečeme na 175°C 25 minut.
Mléko smícháme s citronkou nebo octem a necháme pár minut odležet. Mezitím smícháme veškeré sypké ingredience a v druhé míse zase ingredience mokré, ke kterým přidáme i…
Těsto: 125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci…
Těsto: 125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci…
Ve vlažné vodě rozmícháme necelou lžíci cukru, droždí (vše z připravených surovin) a necháme 15 minut odpočívat.Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, česnek a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme malou lžičku grilovacího koření, bazalku a oregano. Dále přidáme…
Smetanová polévka plná hub, pocházející z jižních Čech, to je kulajda, jejíž typickou chuť utváří kopr. Připravit ji můžete jak z čerstvých, tak i ze sušených hub a…
Snadná marmeláda z mirabelek, okořeněná badyánem, skořicí a hřebíčkem vám připomene léto a zlepší náladu nejen v sychravých podzimních měsících, ale bude se výborně…
Vypracujeme těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout, půlku těsta dáme do mrazáku. Vypeckujeme švestky.Připravíme tvarohovou náplň, puding nevaříme. Ušleháme sníh ze 2…
Vypracujeme těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout, půlku těsta dáme do mrazáku. Vypeckujeme švestky.Připravíme tvarohovou náplň, puding nevaříme. Ušleháme sníh ze 2…
Výborná a rychle připravená, sytá, zeleninová omáčka. Obměnit jí můžete šunkou nebo bylinkami. Se špagetami a strouhaným sýrem bude chutnat výtečně. Voní bazalkou,…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, smíchané ze sojové omáčky, škrobu a špetky pepře. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ale čím déle, tím lépe…
Nejdřív připravíme náplň: Oloupaná a nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a dusíme na mírném ohni asi 10 až 15 minut. Pak odstavíme a vmícháme mleté…
Nejdřív připravíme náplň: Oloupaná a nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a dusíme na mírném ohni asi 10 až 15 minut. Pak odstavíme a vmícháme mleté…
Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní…
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní…
Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na…
Očištěné vypeckované půlky rynglí smícháme s cukrem a octem, přidáme skořici (mleté dávám 3 lžíce) a vložíme do pomalého hrnce. Přiklopíme poklicí a pomalíme na low 12…
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer…