Valentýnské srdce - dortík
Recept ještě nebyl hodnocenZ bílků ušleháme pevný sníh a do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně přidáváme žloutky, další cukr a nakonec moukou se sodou. Nalijeme do silikonové nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj pomaloučku našleháme trochu cukru a postupně přidáváme žloutky, další cukr a nakonec moukou se sodou. Nalijeme do silikonové nebo…
Z bielkov a cukru vymiešame mixérom tuhý sneh, pridáme maizenu a ešte chvíľu miešame. Na pečiaci papier nastriekame banániky do tvaru banánov, ktoré máme. Dáme do…
Suroviny uložíme do pekárny v pořadí: Vlažné mléko, lehce rozšlehaná vejce, nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené máslo, mouka, do jednoho rohu nádoby sůl a do…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme na plech vyložený…
Maso si nakrájíme na menší menší plátky, osolíme, opepříme a dáme marinovat na hodinu do vymíchané směsi z pasírovanách rajčat, hořčice a špetky cukru. Kapustu si…
Nakrájíme 150 g pekingského zelí na nudličky. Do husté zakysané smetany vmícháme špetku soli a cukr. Mandarinky rozdělíme na menší kousky a necháme je dobře okapat,…
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olejem prošlehaným s citronovou šťávou a uložíme ve vhodné nádobě do chladničky na několik hodin, i přes noc, marinovat. Cuketu i…
Oloupeme a pokrajime cibuli a cesnek a lehce je na slabem plameni osmahneme na masle. Pridame drcena rajcata, vodu, rajsky protlak, kousky quorn, bujonovou kostku,…
Ze všech surovin zaděláme těsto a rozdělíme na 9 dílů. Pleteme ze 4 pruhů, prostředkem po celé délce hřbetem ruky vytlačíme důlek a přidáme pletenec ze 3 pruhů a opět…
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme.…
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou.…
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou.…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, droždí na mouku), a zapneme program Základní, Kyprý nebo Sladký (s kynutím). Podívejte se do vaší časové tabulky na dobu…
7 bílků + 20 dkg cukru ušleháme na tuhý sníh.Ke sněhu přidáme žloutky, 4 pudinky (prášek) a jemně zašleháme.Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (pečící papír) a…
Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha. Ostatní přísady smícháme a opatrně zamícháme do bílků. Těsto rozdělíme na pět částí a…
Těsto: Bílky ušlehat zvlášť. Žloutky ušlehat s cukrem. Všechny sypké suroviny promíchat a pak přidat žloutky a nakonec tuhý sníh. Peču na nízkém plechu. Těsto…
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte sůl, lžíci cukru, máslo a vypracujte drobenku. Kvásek připravte z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Do drobenky rukama…
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou. Vmícháme mouku. Těsto dáme na plech a pečeme při 200 C asi 15 minut. Z mléka, cukru a pudinku uvařte krém. Máslo utřeme s vanilkovým…
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou. Vmícháme mouku. Těsto dáme na plech a pečeme při 200 C asi 15 minut. Z mléka, cukru a pudinku uvařte krém. Máslo utřeme s vanilkovým…
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit se solí do poloměkka. Odebereme 2-3 plátky slaniny a opečeme je do křupava. Vytáhneme na ubrousek a do výpeku…
Z housek si nastrouháme nebo umeleme strouhanku - můžeme si ji sice koupit, ale ty prodávané jsou velmi často směsí různých druhů pečiv, v tom i sladkého, a to není to…
V jedné misce smícháme tekuté suroviny a v druhé misce sypké suroviny. Po zamíchání obě dvě misky sjednotíme do jedné misky a promícháme dohromady jak tekuté, tak i…
Upečeme si 2 piškotové korpusy - jak pokračovat - viz fotopostup. Plachty z fondánové hmoty je dobré udělat si den předem, vyříznout a rovnou naaranžovat do…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Jak na perfektní kuře na grilu: Pět osvědčených tipů, aby bylo šťavnaté a mělo křupavou kůrku. Důležitá je marináda i správná teplota grilu
Kde se vzal karamel? Původ cukrovinky, po které šílí davy, je obestřen tajemstvím
Sýrová lahůdka, která zahřeje a potěší smysly: Mac and chesse voní muškátem a chutná po čedaru s parmezánem