Podmáslové bulky

Domácí pekárna Doba přípravy: s kynutím 2 hod. 4 názory

Domácí pekárna Doba přípravy: s kynutím 2 hod. 4 názory

Suroviny 15 ks

260 ml podmáslí
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
100 g celozrnné pšeničné mouky
100 g chlebové pšeničné mouky
300 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
vejce na potření
sezamová semínka
hrubá sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny a zapneme program Těsto.

  2. Po vykynutí těsto vyjmeme, rozdělíme na kousky, ze kterých vytvarujeme bulky, necháme ještě asi 20 min. kynout.

  3. Potom bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a solí, dáme na pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě asi 20 min.

Komentáře k receptu Podmáslové bulky

  • dexulka dexulka

    Nadýchané,voňavé a dobré :-)Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Za chvilku je strčím do trouby;-):yes:Jen jsme neměla pšeničnou chlebovou, tak jsem dala žitnou, budou trochu jinačí:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jiřko, ty jsou opravdu nádherné. Vypadají, jako ty sladké rohlíky, nebo makovky, ale asi sladké nejsou, když je tam jen lžička soli. Každopádně plus:-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes:vypadají nádherně :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: sezamova bulka pečeme bulky sladka bulka sezamové bulky sladké bulky bulky v troube sezamová bulka recept podmaslove rohliky sladke bulky recept recept na sladke bulky jak upect sezamovou bulku podmáslový chleba z trouby bulka sladká podmáslové kostky bulky bulky sladké sladke tvarohove bulky sladká bulka recepty sladke bulky nekynute celozrnne bulky s pizza náplní