Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodně rychlá povidla

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 7. 2011 21:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 485 kJ / 594 kcal
Bílkoviny6,50 g
Tuky2,00 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy125,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zrychlený recept na povidla, chutnají opravdu stejně jako zavařená, rozmixování zrychlí dobu vaření.

Můžete přidat rum, já nedávala. Opravdu jsou lepší přezrálé švestky, já neměla, a povidla jsou i přes dost přidaného cukru kyselejší. Ale jsou výborná, zvlášť s lívancema:)

Povidla jsem dělala a použila ihned. Nemám proto žádné zkušenosti s dobou trvanlivosti. Ale pokud se dají do sklenic, zalijí rumem, měla by vydržet snad dlouho, ale jak říkám, opravdu si nejsem jistá, tak se omlouvám!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarka D.

2. 7. 2014 21:51

Díky za komentáře:-8 a omlouvám se za chybu:-( ve slově od loňska ne od lošska to je tak, když si to člověk nepřečte co napíše, ale polepším se. Ještě k těm povidlím, opravdu to chce nějaké řídké plastové síto, vařené ovoce pasíruji horké jde to lépe nalévám i s peckami a zbudou v sítu jen pecky. Sem tam nějaký červík nevidíme, vždyť protejny jsou zdravé;-):-D. Nepoužívám žádná zahušťovadla, jednou jsem to dala na jahodový džem, bylo to dost nakyslé a úplně to změní chuť ovoce;-(. Ta třešňová povidla jsou vynikající:-p např. na lívance na vdolky apod. :-)Já jsem také z Jižních Čech přímo z hlavní metropole:-D. Když budete potřebovat poradit ohledně povidel apod. klidně napište i na e-mail. jarinaDV1@centrum.cz

jarda Kadic jarda Kadic

1. 7. 2014 13:03

spagetka: :-D:-D To je v pohodě;-) jo,a jak se to vařilo,tak se to samo odpeckovalo, takže ty pecky byly až na dně.:yes:

spagetka spagetka

1. 7. 2014 12:56

jarda Kadic: jardo, ale ta neregi na jejíž komentář reaguju, nepíše nic o pasírování. Nereaguju na recept, ale na komentík pode mnou, mrkni. Nebo blbě čtu?
Jo počkej, už to vidím,, "po částech ručně pasíruju" aha, to jsem fakt nedočetla, pardon:-8

jarda Kadic jarda Kadic

1. 7. 2014 12:52

spagetka: Vždyť pak s peckami nejsou,když se po uvaření pasírují;-) Takhle je dělala moje teta v jižních Čechách.Vařila je i s peckami,pak propasírovala.:yes: A alespoň jsme neviděli žádného červíka:-))

spagetka spagetka

1. 7. 2014 12:28

Jarka D.: neumím si představit použití povidel s peckami :-O:-O

Jarka D.

1. 7. 2014 12:23

Martina: Jestli mohu po tak dlouhé době, ještě poradit "NIC NEUCHVÁTAT":-O. 5kg zralých švestek dáme do většího hrnce, přidáme 0,60kg cukru, celý sáček celé skořice, celý sáček badyánu v celku ten zavážeme do uzlíčku, abyse nerozdrobil - zůstaly by tam kousky. Promícháme a necháme do druhého dne. Druhý den dáme na sporák rozvařit, stáhneme na minimum, přikryjeme a 4 - 5hodin si toho nevšímáme. NEMÍCHAT!, jakmile jednou míchnete začnou se přichytávat ke dnu. Po této době si dáme nějakou hlubší nádobu do dřezu, řidší sítko a po částech ručně pasírujeme, až do spotřebování. (Švestky nevypeckuji, povidla jsou chutnější). Dále si dám kastrol s nepřilnavým vnitřkem, nejlépe keramickým (mám ho od loška a velice se osvědčil. Švestkový protlak dávám po malých dávkách a vařím do zhoustnutí (dlouho to netrvá), přidám trochu rumu, ještě trochu promíchám, naliji do čistých suchých skleniček, zaliji dvěmi lžičkami rumu horké zavíčkuji otočím na 5minut dnem vzhůru otočím zpět a pokračuji do spotřebování protlaku. Zdá se Vám to možná trochu zdlouhavé, ale nebudete litovat:-!:-:-p:-p:- Tento postup dělám i s třešněmi (mám tmavé srdcovky) TY JSOU ÚPLNĚ ÚŽASNÉ:-!:-p:-p

Jířa

4. 8. 2011 10:37

Dobrý den,
nevydržela jsem a jednu malou skleničku povidel jsem otevřela, chuťově výborná, ale mohla jsem je tam ještě chvilku nechat. Nic jsem nezavářela a sklenička byla přichycená. Ještě se Vás všech zeptám. Někde jsem četla, že řidký džem se před použítím dá zahustit solamylem. Myslíte, že by šla i tato povidla? Mám obavu, když je budu dávat třeba na koláče, že budou ztékat. Přeji hezký den :-)

Bublais

4. 8. 2011 08:20

spagetka: Fakt ne. Já nejsem v tomhle moc zkušená, je mi 23 let:-) a to se člověk s povidlama moc nesetká. Resp. holka z paneláku;-)

Martina

3. 8. 2011 19:15

Jířa:dnes jsem si ze zahrady prinesla 12 kg švestek a jdu je zavařovat. Váhám který z těchto všech receptů mám použít,protože povidla budu dělat poprvé, po přečtení Vaší reakce jak dopadly u Vás, jdu vyzkoušet tento způsob,tak jsem zvědavá zda-li vše dopadne také dobře :-)

spagetka spagetka

2. 8. 2011 13:46

Bublais: Fákt jsi to nevěděla? Já při vyklízení pozůstalosti po manželově mamince našla roku 2005 ve sklepě povidla, marmelády a džemy s nálepkou roku 1977 a můžu tě ujistit, že jen zcukernatěla, toť vše ;-). Musela jsem je tedy rozdat,protože muž je diabetik...

Bublais

2. 8. 2011 13:40

Děkuji za ponaučení, já opravdu nejdem profík;-) Ani jsem netušila, že ta povidla vydrží tak dlouho..:-O

spagetka spagetka

2. 8. 2011 13:35

Bublais:povidla, džemy, marmelády se přece dál nezavařují, už jsou uvařené ;-)

Hella Hella

2. 8. 2011 13:34

Bublais: asi jsem to prve napsala dost neomaleně, ale nemyslela jsem to ve zlém. Já jen nechápala, v čem je ta vyjímečnost. A jen na okraj - povidla nikdy nezavařuji, ani neznám nikoho, kdo by je zavařoval - a přesto vvydrží několik let, aniž by plesnivěly. A nakonec je možná dobré, že je tady recept i na takhle malé množství a může si je udělat kdokoliv.;-)

Bublais

2. 8. 2011 11:49

Jířa: Tak to jsem moc ráda, pokud potřebujete povidla uchovat, tomu zavaření by jste se opravdu zřejmě nevyhla. Tak jsem ráda:)

Jířa

2. 8. 2011 11:34

Dobrý den všem,
tak Vás jdu seznámit jak dopadla povidla. Švestky jsem rozmixovala bez přidání vody a šlo to lehce. Na 2kg švestek jsem dala 2 hrníčky cukru krystala a přidala 0,5 dl octa. Dala vařit a občas promíchala. Nic se nepřipalovalo, ale musela jsem je vařit 3,5 hod., protože po 2 hod. byla stále řídká jako polévka. Ještě teplé nandala do sklenic, zavíčkovala, otočila dnem nahoru, zabalila do deky a nechala do rána. Tak uvidím co to udělá. Dneska ve sklenici vypadají moc dobře a chuťově bala také dobrá. :-p:-):-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: povidla povidla recept vaření povidel jak zahustit povidla čím zahustit povidla recept na povidla třešňová povidla recept povidla čim zahustit marmeladu řidká povidla jak zahustit řídkou marmeládu rychla hruskova povidla čím zahustit řídká povidla recepty povidla zařízení na vaření povidel třešňová marmeláda s peckami recepty z povidel povidla a zdraví čím zahustit švestková povidla jak se vaři povidla

Suroviny: švestky, cukr, švestky

TopRecepty.cz

Hodně rychlá povidla

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn6X