Pařížský hřbet

Montanka Kuchařka: Montanka

Doba přípravy: 60 min 6 porcí Moučníky , Řezy 4 názory

Suroviny

Korpus:
4 vejce
2 lžíce horké vody
1/2 kypřícího prášku
180 g polohrubé mouky
180 g cukru
3 lžíce kakaa
náplň:
1 smetana ke šlehání
30 g cukru
30 g čokolády na vaření
1 ztužovač šlehačky
na ozdobu:
šlehačka
hořká čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme krém:
    Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit.

  2. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě.

  3. Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem.

  4. Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou.

  5. Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský hřbet

Tématické fráze: pařižsky dort pařižsky salat srnčí hřbet s pařížskou šlehačkou srnčí hřbet s krémem srnci hrbet se slehackou srnčí hřbet recept recepty on line hřbet za studena srnci hrbet za studena recept naparizsky hřbet parisky hrbet parížský cokoladovy korpus recept srnčí hřbet ze šlehačky pařížské řezy s malinami šlehačkou hrbet jak se dela pařižsky krem srnčí hřbet plněný šlehačkou pařižsky řez recepty z čokolády řezy do hřbetu recepty

Zapomněl/a jsem heslo