Svíčková na smetaně - Honzova improvizace
Recept ještě nebyl hodnocenMaso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Na oleji si usmažíme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme také trochu vody a necháme změknout. Pak přidáme rajský protlak, kečup, sůl, cukr a koření ( pepř, bobkový list,…
Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a…
Já osobně jsem dala, co bylo zrovna doma. 3 jablka, 3 kivi, 2 mandarinky, 2 banány, zavařeninu -meruňky, jahody. Vše nakrájíme na drobné kostičky, zamícháme, přidáme…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…
Chcete připravit slavnostní oběd? Nechte se inspirovat naším receptem. Přichystáte podle něj pečenou husu, vonící kmínem a zelí, zahuštěné strouhaným bramborem. Sladkou…
Nejdriv si udelame kvasek, nechame vzejit. Do vetsi misky si dame mouku udelame dulek, tam vlijeme hotovy kvasek, pridame cukr, vejce, maslo-prohrate, vanilku a trochu…
Nejdriv si udelame kvasek, nechame vzejit. Do vetsi misky si dame mouku udelame dulek, tam vlijeme hotovy kvasek, pridame cukr, vejce, maslo-prohrate, vanilku a trochu…
Nejlepší jsou ty moučníky, na které máte doma všechny ingredience a jsou během chvilky hotové. Přesně taková je i tato jablečná bábovka. Hrníčkové těsto, do kterého…
Tmavé těsto: Cukr, kakao, rum a kávu utřít, přidat mleté sušenky a zpracovat tmavé těsto. To potom rozválet (nejlépe mezi dvěma mikroteny), potřít žloutkovou náplní a…
Tmavé těsto: Cukr, kakao, rum a kávu utřít, přidat mleté sušenky a zpracovat tmavé těsto. To potom rozválet (nejlépe mezi dvěma mikroteny), potřít žloutkovou náplní a…
Lívanečky: vše promíchat, nechat v teple kynout cca 20 min a smažit. Já dávam kynout v létě na terasu na sluníčko, jsou za 15 min nakynuté nebo ke kamnům, máme krbová,…
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou.…
Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Na bohatě vrstvených zapečených těstovinách nesmí…
Žádné zbytečné matlání nádobí, žádné zbytečné stání u plotny! Do hrnečku hrcni třetinu mléka. Rozlam čokoládu. Používám 1-2 figury, 2 štráfky čokolády. Vraž to do…
Netušíme, kde se vzala představa, že ovocné knedlíky jsou něco složitého. Ale s naším receptem na tvarohové těsto vám ukážeme, jak jednoduché to může být. Plnit je…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou…
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou…
Dle návodu uvaříme těstoviny a necháme je vychladnout. Zatím si pokrájíme tyčinky a cibuli na jemno. Do vychladlých těstovin přidáme tyčinky, cibuli, majolku a bílý…
Ořechovice je tradiční domácí likér s výraznou chutí ořechů a koření, který v sobě nese vůni léta a dotek starých receptur. Připravuje se nejčastěji v červnu, kdy ořechy…
Kuřecí nudličky s lilkem přinášejí neodolatelnou kombinaci šťavnatého masa a jemně opečeného lilku, který se v tomto pokrmu promění v měkkou delikatesu. Tento rychlý a…