Křehký koláč se švestkami a jablky
Recept ještě nebyl hodnocenDokonale křehký koláč najdeme v tomto receptu. Jemné máslové těsto je plné lahodného smetanovo-pudinkového krému. Ten se skvěle snoubí s chutí šťavnatých švestek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 151 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dokonale křehký koláč najdeme v tomto receptu. Jemné máslové těsto je plné lahodného smetanovo-pudinkového krému. Ten se skvěle snoubí s chutí šťavnatých švestek a…
Tentokrát vyzkoušíme kachnu v moderním podání, bez zdlouhavého pečení a spousty tuku. Šťavnatá prsíčka jsou hotová raz dva a pokud přidáme i čerstvé bylinky, budou…
Sezóna cuket je v plném proudu, a tak se hodí mít po ruce dostatek receptů, jak ji zužitkovat. Upečte si s námi cuketový moučník s tvarohem a brusinkami, který je…
Maso den předem naložíme do 3 lžic oleje a přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Druhý den maso osolíme, osmažíme na sádle a 2 nadrobno nakrájených cibulích.…
Ze srnčí kýty si upravíme plát, nebo více plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, plát si stočíme, dáme do…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.…
Milovníky sýrů jistě potěšíte výbornými sýrovými jednohubkami. Plísňový sýr potřete krémem z mletých ořechů, másla a bylinkové soli. Na závěr jednohubky ještě ozdobte…
Grilovaný hermelín je rychlé a oblíbené jídlo, které se hodí nejen na letní grilování. Slanina, bylinky a brusinky mu dodají zajímavý kontrast chutí - jemný sýr, slaná…
Z uvedených ingrediencí na korpus vyšleháme těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na cca 5-7 minut.…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme olej a podmáslí. Vyšleháme do pěny. Zlehka přisypeme tenkým pramínkem obě mouky, smíchané se sodou, Caro-sypkou kávou a kakaem.Na…
Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu…
Do většího hrnce dáme vodu, rozdrobíme zeleninový vývar a přidáme kapustičky. Od bodu varu vaříme cca 20 minut. Mezitím dáme vařit brambory. Kapustičky vyndáme a po…
Korpus odrežeme na požadovaný výsledný tvar. Jednotlivé vrstvy natrieme džemom a plnou (alebo len džemom). Po jednotlivých farbách rozvaľkáme marcipán na tenké pláty,…
Mouku smícháme se sodou, přidáme kakao a Caro kávu. Vejce ušleháme s cukry a přidáme šťávu z ananasu, pramínkem i sypkou směs. Dobře promícháme a nalijeme na plech s…
Jistě, čokoládový dort je známá klasika, kterou zřejmě za život ochutnal už každý. Stále vás ale může velmi mile překvapit svou lahodností. Pokud rádi mlsáte a zároveň…
Šťavnaté hrušky, zapečené s voňavým medem a křupavými ořechy, promění obyčejné odpoledne v malý svátek. Jednoduchý dezert s nádechem podzimu, který zahřeje na jazyku i…
Nadýchaná a lahodná pěna z kuřecích jater bude mít jako pohoštění u vašich přátel jistě úspěch. Rozplývá se na jazyku a její skvělou chuť tvoří i ořechy a víno. Pěnu…
Kávu smícháme se 150 ml vařící vody a necháme chladnout. Pak ji smícháme s likérem. Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni tak dlouho, až se cukr rozpustí a pak…
Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak…
Prsíčka rozřežeme na plátky a potřeme z obou stran česnekem utřeným se solí a opepříme. Do šunky zabalíme Lučinu+bylinky a z kuřecího plátku vytvoříme rolku, kterou…