Srnčí lovecké závitky

Suroviny 6 porcí

1 kg srnčí kýty
3 cibule
1 jablko-sladkokyselé
150-200 g loveckého salámu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce rybízové marmelády
1 lžíce brusinkového džemu
1/2 pórku bílá část
1 lžíce worcesteru
citronová šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička citronové kůry
masový vývar, eventuelně Masox
2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ze srnčí kýty si upravíme plát, nebo více plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, plát si stočíme, dáme do plastové folie a necháme ho v lednici nejlépe od večera do rána odpočívat.

  2. Druhý den si plát masa roztočíme, máslo seškrabeme do pánve a maso natřeme zevnitř kde budeme plnit hořčicí a rybízovou marmeládou, dáme větší kus pórku a polovinu nakrájeného loveckého salámu a obtočíme nití.

  3. Do PH si rozprostřeme nakrájené cibule nadrobno, zalijeme 500 ml masového vývaru, do něj rozmícháme brusinkový džem, 1 lžíci hořčice, šťávu a kůru z citronu a nadrobno nakrájeným jablkem.

  4. Než vložíme závitek, dáme si k máslu na pánvi trošku oleje a závitek zprudka po všech stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, pak ho vložíme do PH s připravenou směsí, polijeme výpekem a začínáme pomalit

  5. . Během pomalení po 2 a půl hodinách přidáme horký vývar, podle toho, kolik chceme omáčky a v trošce vývaru rozmícháme mouku a zahustíme ke konci, necháme ještě 30 minut pomalit.

  6. Můžeme dochutit, dosolit a do omáčky nakrájet na malé proužky lovecký salám.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem docela mladé srnčí maso a pomalila jsem ho 3 hodiny-bylo to moc, maso se rozpadávalo a já měla co dělat, abych ho naservírovala po nařezání na talíř vcelku, ale vynikající to bylo i s roztřepaným masem, to si pište.

Tuto lahůdku si můžeme uvařit i bez PH na sporáku!

Komentáře k receptu Srnčí lovecké závitky

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Verunko, mám radost, že chutnalo a že ji to uvařila;-) Nám také chutnalo moc:-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna:Poslala jsem fotečku ,stálo to za hřích ! Je to neskutečně dobré.Vyplatilo se počkat až to trošku odleží.:-p:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna:Musím to nechat odležet aspoň dvě hodiny. Sosík je neskutečný ,dobrota :-K,ale maso se musí nechat uležet v sosíku.Srnčí,jako obvykle! Asi proto je to lepší vařit v pomaláči.
    Ale bude to dobrota to mi věř.:-p Pošlu fotečku hned jak naservíruju.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bibinko:No odležet to asi nestihne mám čtyři slovem písmem 4 závitky ! Odleží leda tak prázdný hrnec.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bibinko:Už když se opékalo tak to voněló. :-K Dala jsem kůru z půlky citrónu a zdá se mi to málo! Kolik dáváš ty ?
    Udělala jsem dvě změny dala jsem místo loveckého salámu Schwarzvaldskou šunku a opekla jsem závitky. Vyndala a a opekla cibulku jablíčko a a pak přidala vše ostatní i závitky. Už jsem chutnala sosíček,a asi nebudu citronovou šťávu přidávat. Myslím,že bude stačit ta z masíčka. Myslím,že ta šunka bude mít blahodárný vlyv na výsledek sladko,slanou a kyselou chuť.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Verunko, to jsem zvědavá, jak bude chutnat a máš pravdu, že druhý den je ještě lepší, ale kdo to má vydržet čekat že:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: Srnčí v lednici (ráno ješté běhalo) a recept je k realizaci.:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Zdena z JM: Ať tě to neodradí ,srnčí je takové,že ty chutě z koření do něj lezou velmi pomalu ! Já jsem se naučila,že srnčí péct nebo vařit den napřed a papat až na druhý den! To je :-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dana61: Ale já jsem ochotna nějakou tu otýpku sena obětovat,co by člověk neudělal pro "bližního" svého! Když si na tom pochutná,tak proč ne!:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Zdena z JM:Zdeni, tu chuť poznáš jedině tak, že to uvaříš;-) Ono se to tak tváří, že je toho tam moc, ale výsledná chuť je senzační-nám bylo líto, že jsme všechno snědli a už nezbylo:-p

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Vůbec si nedokážu představit tu výslednou chuť.Tolik ingrediencí a rozdílných chutí (rybíz,brusinky,jablko,hořčice,worcester,lovečák,pórek). Myslím,že nakonec nepoznáte,že jíte zvěřinu. Ale když to někomu chutná,tak proč ne.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jani, tato bašta mi utekla:-O
    zvěřinu mám ráda:-p
    a tvé dílko bych si s chutí dala:-8:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělý recept :yes::-D jo jo, to se to někomu vaří, když má srnčí:-D

    pro serenu: jsi nenapravitelná, zase koukáš na recepty z masa:-//

    pro veroniku.hroznou - asi jim nemůže odnést zásoby ze spíže, co by pak jedla;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Srnčí jsem už také vařila a vím, že je to výborné masenko takže bodík to jistí:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    mňam:-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lovecký závitek závitky ze zvěřiny zvěřinové závitky zvěřinový závitek srnčí závitek srnčí recepty zavitky ze srnciho masa jak dlouho péct zvěřinu závitky ze srnčí kýty recepty ze srnčího jak dlouho péct srnčí závitky ze snčího lovecké recepty recept na zveřinovy salam recepr lovecký závitek srnčí recepty srnčí kýta srnčí kýta v pomaláči závitky ze srnčího dnes vaří zvěřinu