

Srnčí lovecké závitky
Suroviny 6 porcí
- 1 kg srnčí kýty
- 3 cibule
- 1 jablko-sladkokyselé
- 150-200 g loveckého salámu
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce rybízové marmelády
- 1 lžíce brusinkového džemu
- 1/2 pórku bílá část
- 1 lžíce worcesteru
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžička citronové kůry
- masový vývar, eventuelně Masox
- 2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
- kousek másla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Ze srnčí kýty si upravíme plát, nebo více plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, plát si stočíme, dáme do plastové folie a necháme ho v lednici nejlépe od večera do rána odpočívat.
Druhý den si plát masa roztočíme, máslo seškrabeme do pánve a maso natřeme zevnitř kde budeme plnit hořčicí a rybízovou marmeládou, dáme větší kus pórku a polovinu nakrájeného loveckého salámu a obtočíme nití.
Do PH si rozprostřeme nakrájené cibule nadrobno, zalijeme 500 ml masového vývaru, do něj rozmícháme brusinkový džem, 1 lžíci hořčice, šťávu a kůru z citronu a nadrobno nakrájeným jablkem.
Než vložíme závitek, dáme si k máslu na pánvi trošku oleje a závitek zprudka po všech stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, pak ho vložíme do PH s připravenou směsí, polijeme výpekem a začínáme pomalit
. Během pomalení po 2 a půl hodinách přidáme horký vývar, podle toho, kolik chceme omáčky a v trošce vývaru rozmícháme mouku a zahustíme ke konci, necháme ještě 30 minut pomalit.
Můžeme dochutit, dosolit a do omáčky nakrájet na malé proužky lovecký salám.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem docela mladé srnčí maso a pomalila jsem ho 3 hodiny-bylo to moc, maso se rozpadávalo a já měla co dělat, abych ho naservírovala po nařezání na talíř vcelku, ale vynikající to bylo i s roztřepaným masem, to si pište.
Tuto lahůdku si můžeme uvařit i bez PH na sporáku!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Srnčí lovecké závitky
-
Veronika.Hrozna:Verunko, mám radost, že chutnalo a že ji to uvařila
Nám také chutnalo moc
-
Veronika.Hrozna:Poslala jsem fotečku ,stálo to za hřích ! Je to neskutečně dobré.Vyplatilo se počkat až to trošku odleží.
-
Veronika.Hrozna:Musím to nechat odležet aspoň dvě hodiny. Sosík je neskutečný ,dobrota
,ale maso se musí nechat uležet v sosíku.Srnčí,jako obvykle! Asi proto je to lepší vařit v pomaláči.
Ale bude to dobrota to mi věř.Pošlu fotečku hned jak naservíruju.
-
Bibinko:No odležet to asi nestihne mám čtyři slovem písmem 4 závitky ! Odleží leda tak prázdný hrnec.
-
Bibinko:Už když se opékalo tak to voněló.
Dala jsem kůru z půlky citrónu a zdá se mi to málo! Kolik dáváš ty ?
Udělala jsem dvě změny dala jsem místo loveckého salámu Schwarzvaldskou šunku a opekla jsem závitky. Vyndala a a opekla cibulku jablíčko a a pak přidala vše ostatní i závitky. Už jsem chutnala sosíček,a asi nebudu citronovou šťávu přidávat. Myslím,že bude stačit ta z masíčka. Myslím,že ta šunka bude mít blahodárný vlyv na výsledek sladko,slanou a kyselou chuť. -
Veronika.Hrozna:Verunko, to jsem zvědavá, jak bude chutnat a máš pravdu, že druhý den je ještě lepší, ale kdo to má vydržet čekat že
-
Veronika.Hrozna: Srnčí v lednici (ráno ješté běhalo) a recept je k realizaci.
-
Zdena z JM: Ať tě to neodradí ,srnčí je takové,že ty chutě z koření do něj lezou velmi pomalu ! Já jsem se naučila,že srnčí péct nebo vařit den napřed a papat až na druhý den! To je
-
Dana61: Ale já jsem ochotna nějakou tu otýpku sena obětovat,co by člověk neudělal pro "bližního" svého! Když si na tom pochutná,tak proč ne!
-
Zdena z JM:Zdeni, tu chuť poznáš jedině tak, že to uvaříš
Ono se to tak tváří, že je toho tam moc, ale výsledná chuť je senzační-nám bylo líto, že jsme všechno snědli a už nezbylo
-
Vůbec si nedokážu představit tu výslednou chuť.Tolik ingrediencí a rozdílných chutí (rybíz,brusinky,jablko,hořčice,worcester,lovečák,pórek). Myslím,že nakonec nepoznáte,že jíte zvěřinu. Ale když to někomu chutná,tak proč ne.
-
Jani, tato bašta mi utekla
zvěřinu mám ráda
a tvé dílko bych si s chutí dala -
skvělý recept
jo jo, to se to někomu vaří, když má srnčí
pro serenu: jsi nenapravitelná, zase koukáš na recepty z masa
pro veroniku.hroznou - asi jim nemůže odnést zásoby ze spíže, co by pak jedla -
Srnčí jsem už také vařila a vím, že je to výborné masenko takže bodík to jistí
-
mňam