

Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky
Suroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 PL brusinkového džemu ( ale nemusí být )
- Na krém:
- 1 velký broskvový kompot (nebo 1 meruňkový kompot půlené ovoce)
- 1 smetana ke šlehání
- 1 puding vanilkový nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 PL mletých oříšků na posypaní
- čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).
Kompot, pundink, šlehačku a ztužovač nalijeme do sklenice se šroubovacím víčkem a třepeme v rytmu rumby nebo cha-cha, až do úplného zhoustnutí. Takže si můžeme pěkně po kuchyni zatančit. Pokud jsme ale už rumbu nebo cha-chu zapomněli, tak můžeme zacvičit i jinak.
Pak rozetřeme na vychladlý moučníček ještě džemíček (ale není nutné, to jen já jsem ho přidala bez dovolení pana Trošky) a pak naneseme krém na moučník.
Rozetřeme jej a event. posypeme ještě strouhanými oříšky nebo kokosem, dál zdobíme podle chutí princezny Krasomily a vás doma.
Poznámka od kuchařky
Pak neseme moučníček na stůl a nezbude za chvíli po hlasitém mlaskání a olizování prstů již ani kousek.
Tento zákusek se prý tvořil při natáčení princezny Krasomily, připravovala ho paní Stáňa Čermáková.
Vím, že je zde podobná roláda, ale nedalo mi to zkusit jinak podle Zdeňka Trošky, kterého mám moc ráda.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky
-
Krásná Krasomila, krásné zákusky měla
-
Ivo, přidávám foto a PLUS!!! Tyhle rychlovky jsou bezvadné, jako všechny HRK-HRK řezy. Mi zachránily nečekanou návštěvu v době, kdy mi bylo docela zle a všem jsem dávala tvůj recept!
Jo, já jsem dala mandarinky
-
díky všem
-
Krásná dobrota
+10
-
ruzena:
-
nofrona:
jede na kolobrndě,v klídku
-
varilamyskakasicku:Jdeme s mužíčkem na prochču, tak snad nepromeškám pošťáka
Asi pak ještě něco upeču, honí mě mlsná
-
varilamyskakasicku: Ivi, to bude dost šˇavnaté, osvěžující a dobré
a Zdenek má rád dobré věci, to je jako reklama
Dávám 9.bod
-
magdalenka: není tam již pak žádný cukr v krému..
-
Těsto je chutnější, než co dělám já, než to klasické.
-
varilamyskakasicku:v pohode, ja len nemám rada veľmi sladké veci, preto sa mi toho cukru zdalo veľa.
-
magdalenka: máš tam nafocen jeho postup
-
Nemám, Magdalenko, také mi to přišlo zajímavé,ale pan Trošla to tak má a tak jsem jela přesně podle něj a už máme jen dva kousky, ano, je to málo mouky a cukru více, ale naopak je velmi pěkný a chutný moučník, nafotím postup jeho ještě
-
Ahoj, nemáš preklep v množstve múky, príp. cukru?
-
nofrona: už posílám rychlou poštou, už ho balím