Krůtí roláda na smetaně

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 minut 3 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 minut 3 názory

Suroviny 4 porce

750 g krůtích prsou v celku
100 g Farmářské slaniny
100 g Gorgonzoly
2 stroužky česneku
2,5 dcl zeleninového vývaru
33% smetana na vaření
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo jehlami.

  2. Roládu přeneseme do pekáčku a její povrch přikryjeme zbylou slaninou. Podlijeme vývarem a asi hodinku pečeme v troubě na 180 stupňů.

  3. Vývar necháme pečením zredukovat a zalijeme smetanou. Dopékáme ještě asi 20 minut. Jako přílohu jsem zvolila bramborové gnocchi, které jsem na posledních asi 5 minut přisypala do pekáčku. Ve smetaně se uvařily, šťávu tím, že jsou pomoučněné, zahustily a navíc do sebe vsákly všechny chutě.

Komentáře k receptu Krůtí roláda na smetaně

Tématické fráze: kruti rolada krůtí roláda na smetaně krůtí roláda na na smetaně krůtí roládky na smetane krůtí roláda recept co do krůtí rolády krutí na na smetaně krůtí roláda recepty kruti vanocni rolada masova recept kruti rolada na smetane krůtí medailonky recept gorgonzola recepty roládky z kuřecího masa na smetaně gnocchi gorgonzola recepty