Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Houby 3 názory

Suroviny

8 větších žampionů
100 g Gorgonzoly nebo Nivy
8 tenkých plátků uzené slaniny
100 ml smetany ke šlehání
lžička růžového pepře
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.

  2. Sýr rozdělíme na 8 kousků, naplníme jimi hlavičky hub a překryjeme vždy jedním plátkem slaniny.

  3. Nožičky žampionů nakrájíme na plátky, přidáme k naplněným houbám, podlijeme smetanou a přidáme růžový pepř. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15-20 minut.
    Omáčku můžeme podle chuti dosolit, ale raději až úplně nakonec, sýr i slanina jsou dost slané.
    Podáváme s pečivem nebo i samotné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 485 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Tématické fráze: zapečený plněný žampióny plnene zapecene zampiony plněné žampiony se smetanovou omáčkou zapečené plněné žampiony zampiony se smetanovou omackou plněné žampiony s omáčkou plněný zapečený žampion plněný žampiony zapečený plněné žampiony se smetanou smetanove plnene zampiony zapečené žampiony s omáčkou plněné žampiony a smetanou plněné smetanové žampiony recepty na plněné zapečené žampiony plněné žampiony plněné žampiony portobello plnene zapecene zampioby se smetanou plněné žampiony s omáčkou z nivy plnene zampiony se smetaně žampiony plněné se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo