Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Houby Doba přípravy: 30 minut 3 názory

Houby Doba přípravy: 30 minut 3 názory

Suroviny 2 porce

8 větších žampionů
100 g Gorgonzoly nebo Nivy
8 tenkých plátků uzené slaniny
100 ml smetany ke šlehání
lžička růžového pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.

  2. Sýr rozdělíme na 8 kousků, naplníme jimi hlavičky hub a překryjeme vždy jedním plátkem slaniny.

  3. Nožičky žampionů nakrájíme na plátky, přidáme k naplněným houbám, podlijeme smetanou a přidáme růžový pepř. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15-20 minut.
    Omáčku můžeme podle chuti dosolit, ale raději až úplně nakonec, sýr i slanina jsou dost slané.
    Podáváme s pečivem nebo i samotné.

Komentáře k receptu Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Tématické fráze: zapečený plněný žampióny plnene zapecene zampiony plněné žampiony se smetanovou omáčkou zapečené plněné žampiony zampiony se smetanovou omackou plněné žampiony s omáčkou plněný zapečený žampion plněný žampiony zapečený plněné žampiony se smetanou smetanove plnene zampiony zapečené žampiony s omáčkou plněné žampiony a smetanou plněné smetanové žampiony recepty na plněné zapečené žampiony plněné žampiony plněné žampiony portobello plnene zapecene zampioby se smetanou plněné žampiony s omáčkou z nivy plnene zampiony se smetaně žampiony plněné se smetanou