Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Houby 3 názory

Suroviny

8 větších žampionů
100 g Gorgonzoly nebo Nivy
8 tenkých plátků uzené slaniny
100 ml smetany ke šlehání
lžička růžového pepře
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.

  2. Sýr rozdělíme na 8 kousků, naplníme jimi hlavičky hub a překryjeme vždy jedním plátkem slaniny.

  3. Nožičky žampionů nakrájíme na plátky, přidáme k naplněným houbám, podlijeme smetanou a přidáme růžový pepř. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15-20 minut.
    Omáčku můžeme podle chuti dosolit, ale raději až úplně nakonec, sýr i slanina jsou dost slané.
    Podáváme s pečivem nebo i samotné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 485 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Tématické fráze: zapečený plněný žampióny plněné žampiony se smetanovou omáčkou plnene zapecene zampiony zapečené plněné žampiony zampiony se smetanovou omackou plněný zapečený žampion plněné žampiony s omáčkou zapečené žampiony s omáčkou recepty na plněné zapečené žampiony plněné žampiony portobello smetanove plnene zampiony plněné žampiony se smetanou plnene zapecene zampioby se smetanou plněné žampiony s omáčkou z nivy plněné žampiony zapečené žampiony v omáčkou plnene zampiony omaxka špagety se žampiony a smetanovou omáčkou plněné,zapečené žampiony zapékané žampiony plněné nivou

Zapomněl/a jsem heslo