

Špenátové tagliatelle po benátsku
Suroviny
- špenátové tagliatelle z tvrdé pšenice
- anglická slanina nakrájená na plátky
- gorgonzola
- žampiony
- smetana
Postup přípravy receptu
Anglickou slaninu nakrájenou na plátky rozkrájíme na širší nudličky a na pánvi opečeme do křupava. Poté vyndáme a na tuku ze slaniny opečeme pokrájené žampiony na osminky.Opečené žampiony vyndáme a na té samé pánvi rozpustíme gorgonzolu pokrájenou na kousky. Když je sýr rozpuštěný přidáme krapet smetany, provaříme a do omáčky vrátíme slaninu a žampiony, promícháme. Předem uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a podáváme.
Poznámka od kuchařky
*Slanina pustí tuk takže nepoužíváme žádný olej.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špenátové tagliatelle po benátsku
-
Nikol: Tak to mě těší
-
Hoooodně luxusní recept..:) Právě jsem snědla a olizuji se až za ušima:) Děkuji. Opravdu výborné. Nikdy jsem gorgonzolu nejedla, tudíž mě to hodně překvapilo. Nic složitého. Naopak velmi rychlé snadné a výborné. Já jsem sice neměla špenátové tagliatelle a přidala jsem si ještě jarní cibulku. Pecka:)
-
Adam: Dělám podle oka, nevážím, neměřím, ale přibližně to může být asi 150 g gorgonzoly, 100 ml smetany, 80 g anglické slaniny a 5-8 žampionů, záleží na velikosti
-
a množství?
-
Vypadají fantasticky, musím poslat bod...
+
-
N Nádherné
-
Těstoviny miluju a tyhle bych si dala hned
-
Krásný receptík, těstoviny moc nemusím, ale toto bych si dala
-
To se mi líbí, brzo vyzkouším!
-
Aj mne sa páči...
-
-
Krása, ukládám si
-
mňáám
já mám hlad..jdu odsud pryč