Jahodovo-ostružinový dort
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalejeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalejeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali…
Jahody svaříme s polovinou vody a cukrem. Projedeme ponorným mixérem. Ve zbytku vody rozmícháme pudinky a vlijeme k jahodám. Povaříme 2 minuty. Dochutíme.Plech, měla…
Jahody svaříme s polovinou vody a cukrem. Projedeme ponorným mixérem. Ve zbytku vody rozmícháme pudinky a vlijeme k jahodám. Povaříme 2 minuty. Dochutíme.Plech, měla…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Žloutky dáme do šlehače, zasypeme cukrem, přidáme horkou vodu a…
Zálivka: (tuto zálivku si připravíme minimálně 3 hodiny předem, anebo jeden den dopředu). Vanilkové lusky rozřízneme napůl a nožem seškrábneme semínka. Vodu, cukr a…
Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme v míse. Mokrýma rukama děláme kuličky, do kterých vložíme čerstvou jahodu.Vložíme do vroucí vody a když vyplavou na povrch, ještě…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
JAHODOVÝ KRÉM: jahody rozmixujeme/necháme povolit. Dáme do kastrůlku, rozmícháme pudinky, marmeládu a cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout…
Cukr, mléko, vejce,olej a vanilkový cukr rozmícháme a přidáváme mouku s práškem do pečiva a všechno prošleháme. Na plech s pečícím papírem vylijeme 2/3 těsta a do 1/3 co…
Smícháme všechny suroviny na těsto. Až ho řádně propracujeme, dáme ho odpočinout na chvilku do lednice, než připravíme náplň.Smícháme tvaroh s cukrem, vanikovým cukrem a…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim máslo. Zpracujeme na lepkavou drobenku. Rebarborám uřízneme zdřevnatělé konce a šlahouny oloupeme a poté nakrájíme na špalíčky. Ty…
Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim máslo. Zpracujeme na lepkavou drobenku. Rebarborám uřízneme zdřevnatělé konce a šlahouny oloupeme a poté nakrájíme na špalíčky. Ty…
Nejprve uděláme pařížský krém (asi 4 nebo i více hodin předem): Omegu a máslo rozpustíme v hrnečku, přidáme mléko a s ostatními surovinami dáme do mixéru. Mixujeme asi…
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Smícháme ovesné vločky, hrozinky, chia semínka a cukr. Zalijeme mlékem.Nakrájíme jahody nebo zvolíme jiné ovoce. Přidáme k vločkám a taktéž kokos.Dáme přes noc do…
Upečeme jakoukoliv placku třenou, piškotovou, jakou kdo má radši.Potřeme jahodovou marmeládou, potřeme krémem světlým, jaký kdo je zvyklý dělat.Pak rozmixujeme 1/2 kg…
Dno formy ve tvaru srdce vyložíme pečícím papírem a okraje potřeme máslem. Vyšleháme vejce s cukrem, potom přidáme mléko, marmeládu, kakao, olej, sodu a mouku. Uděláme…
Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici…
1) Smícháme ovoce a poté 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžičky medu, 1/8 lžičky mletého muškátového ořechu a polejeme tím ovoce. 2) Připravíme si dressing a polejeme jím…
Jahody opláchneme, odstraníme zelené okvětí a nakrájíme.Dáme je do mixéru, přidáme kyšku a zahuštěné slazené mléko a rozmixujeme.Ochutnáme a pokud bude potřeba,…
Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme cukrem, promícháme a necháme 30 minut odležet. Poté přimícháme zbylý cukr, vejce, rozinky, oříšky, kakao, olej…
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…