Sezónní koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou…
Jahody umyjeme, nakrájíme na tenké plátky a spolu s citrónovou šťávou a cukrem dáme do sklenice.Zbytek sklenice doplníme studenou vodou (do sklenice může přidat i led).
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
JAHODOVÝ KRÉM: jahody rozmixujeme/necháme povolit. Dáme do kastrůlku, rozmícháme pudinky, marmeládu a cukr a přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout…
Cukr, mléko, vejce,olej a vanilkový cukr rozmícháme a přidáváme mouku s práškem do pečiva a všechno prošleháme. Na plech s pečícím papírem vylijeme 2/3 těsta a do 1/3 co…
1. Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Mouku promícháme…
1. Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Mouku promícháme…
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.K žloutkům přidáme olej, vodu a rozšleháme v napěněnou hmotu.Přidáme cukr, přesátou mouku s…
Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme v míse. Mokrýma rukama děláme kuličky, do kterých vložíme čerstvou jahodu.Vložíme do vroucí vody a když vyplavou na povrch, ještě…
Dno formy ve tvaru srdce vyložíme pečícím papírem a okraje potřeme máslem. Vyšleháme vejce s cukrem, potom přidáme mléko, marmeládu, kakao, olej, sodu a mouku. Uděláme…
Do jedné misky dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, krupicový cukr a jablka. V druhé misce rozmícháme vejce, podmáslí, olej (rozpuštěné máslo), třtinový cukr a vanilku.…
Ingredience na těsto dát v daném pořadí do DP a zapnout program Těsto. Hotové vykynuté těsto rozválet na 1 cm a pomocí skleničky vykrájet kolečka. Dát na plech a nechat…
Polovinu jahod s cukrem, balzamikem a pomerančovou šťávou projedeme tyčovým mixérem, aby zůstaly kousky jahod. Přidáme pepř. Ochutnáme a případně dochutíme.Jogurt…
Omyjeme a očistíme ovoce, dáme do nádoby na mixování a rozmixujeme nejprve s mlékem, pak přidáme smetanu a suroviny na dochucení.Dáme do nádoby, ve které budeme mrazit…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si…
Z vajec, cukru, vlažné vody, oleje ,mouky, kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct, poté necháme buchtu…
Tvaroh i smetanu vyšleháme každý zvlášť a každý dochutíme van. cukry a cukrem moučkou podle chuti. Do smetany navíc přidáme při šlehání rozpustnou kávu. Jahůdky slijeme …
Žloutky vyšleháme společně s oběma cukry a pomalu přiléváme olej smíchaný s rumem, potom zašleháme pudinkové prášky s prodopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme…
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou…
Ve vodě rozmixujeme sojové mléko, přidáme vločky a fruktozu a necháme namočené přez noc. Pokud chceme palačinky na snídani, tak ráno přidáme hladkou mouku, žloutek,…
Do odměřeného mléka zamícháme želatinu a necháme zhruba 10 minut nabobtnat. Pak mírně zahříváme, stále mícháme až do úplného rozpuštění želatiny. Teplota by neměla o…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Frankfurtská polévka s fazolemi: Důležitý je kvalitní párek a díky fazolím bude tradiční přesnídávková polévka ještě vydatnější
Hitem sociálních sítí je tento slaný dort z kynutého těsta: Makronky z mini sýrů jej nádherně dekorují
Domácí kečup: Zkuste jej udělat s medem, chilli omáčkou nebo z pečených rajčat