Jahodovo-jablkový štrúdl

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 minut 2 ks Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

2 listová těsta
nastrouhané vlašské ořechy nebo rozmačkané piškoty či strouhanku
2 větší jablka
20 dkg jahod
práškový cukr
trochu máty -nemusí být
1 lžíce skořice nebo skořicový cukr
1 vanilkový cukr
voda na potření
hladká mouka na podsyp při válení těsta
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta si vyválíme dva obdélníky, které podsypeme moukou, aby se nelepilo.

  2. Do misky si nakrájíme očištěná jablka na kousky, k nim dáme cukr, skořici a promícháme, do druhé misky dáme jahody, které rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme s vanilkovým cukrem a mátou.

  3. Na vyválené těsto klademe nastrouhané ořechy, na ně připravené jablka a po celé délce nandáme připravené jahody, zasypeme zase ořechy, zabalíme, jak jsme zvyklí a navrchu poplácáme vodou, nebo máslem, upečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrůdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.

Poznámka

Recept není žádný vynález, děláme ho s čímkoliv, i na slano a toto je jedna z alternativ, jak si štrůdl ještě vylepšit-je tak krásně šťavnatý a má jednu vadu, je v cukuletu pryč!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovo-jablkový štrúdl

Tématické fráze: jablkový štrůdl štrůdl s jahodami recept na jablkový štrůdl recept na štrůdl z listového těsta štrůdl z listového těsta jabkový závin z listového těsta štrudl s jahodama jablkový štrůdl z listového těsta štrůdl s jahodami a jablky recepty na jablkový štrůdl příprava jablek na štrůdl recepty jablkovy strudl jablkový štrůdl recept jablkovy štroudl bananovo-kokosovy štrůdl recept jablkový strudl jabkový závin jabkový štrůdl z listového těsta jak se dela jabkovy štrudl študl z jahod

Zapomněl/a jsem heslo