Bednička jahod
Přineste oslavenci na stůl kousek léta s originálním dortem ve tvaru bedničky jahod! Tento jedinečný dort okouzlí nejen svou osvěžující chutí, ale také nápaditým designem. Uvnitř najdete lahodný piškot a jemný krém, zatímco povrch je ozdoben realistickými jahodami z marcipánu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 422 kJ / 7 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,97 g |
Tuky | 404,99 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 723 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 778,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krém: V 250 ml mléka uvaříme jahodový pudink a necháme úplně vychladnout.
Krok 2: Poté vyšleháme máslo, zašleháme do něj pudink a po lžících přidáváme domácí jahodovou marmeládu (já dala z lesních červených jahod). Dosladíme podle chuti.
Krok 3: Korpus: Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a solamyl s práškem do pečiva.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme do připravené malé obdélníkové formy 25x33 cm, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Krok 5: Mezitím připravíme jahody z marcipánu – tvarujeme ručně a nastříkáme červenou barvou (airbrush nebo potravinářská barva ve spreji). Necháme zaschnout.
Krok 6: Vychladlý korpus 2x překrojíme, pokapeme rumem, potřeme jahodovým krémem a poklademe překrojenými jahodami a složíme na sebe.
Krok 7: Celé potřeme slabou vrstvou jahodového krému a necháme vychladit.
Krok 8: Vychlazený korpus potáhneme tenkou vrstvou mléčné hmoty a dáme opět vychladit.
Krok 9: Vyválíme mléčnou hmotu na sílu cca 0,5 mm a vykrojíme obdélníkové strany bedýnky (podle velikostí stran korpusu).
Krok 10: Nastříkáme potravinářskou barvou (airbrush) nebo natřeme štětcem tak, aby alespoň přibližně měla barvu bedýnky na jahody a zaschlé přiložíme k bokům korpusu.
Krok 11: Jedlým černým fixem na boky bedýnky namalujeme firmu dodavatele a čárové kódy.
Krok 12: Poté vyválíme obarvený marcipán (cca 100 g) na jemný plát, kterým vysteleme bedničku a poklademe ji marcipánovými jahodami.
Krok 13: Na cenovku napíšeme věk oslavence.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bednička jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plGX
Moje poznámka
Bednička jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plGX
Nejnovější recepty
Restované kuřecí prso se žampiony a mrkví (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Zdravá snídaně nejen pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Lehký salát s balkánským sýrem i pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Smažený celer se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Staročeská pikantní drůbeží játra s fazolemi
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové
Neregistrovaný před 44 minutami
Hlučínské koláče
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zapečené rohlíky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 2 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem
Neregistrovaný před 3 hodinami
Čočka na kyselo
Neregistrovaný před 4 hodinami
Šunkofleky
Neregistrovaný před 5 hodinami
Avokádová pomazánka
Neregistrovaný před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Neregistrovaný před 5 hodinami
Buchta HRK HRK
Neregistrovaný před 6 hodinami
Tématické fráze:
jahody recept,
recepty z jahod,
bedýnka na jahody,
jahody z marcipánu,
sumec recept,
dorty k promoci,
bedynky na jahody,
recept z jahod,
bedynky od jahod,
jahoda z marcipánu,
bedynka od jahody,
jahody v bednicce,
bedýnka na na jahody,
dort bedýnka s s jahodami,
bedýnka od jahod,
top recepty jahody,
?zaschle jahody,
recept jahody,
recept na jahody,
co z bedynek z jahod
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
solamyl,
prášek do pečiva,
voda,
pudink jahodový,
mléko,
máslo,
jahodová marmeláda,
jahody,
korpus,
marcipán,
potravinářské barvivo,
Komentáře (10)