Drůbeží játra na cibulce s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 510 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 2,22 g |
–– mononenasycené | 1,63 g |
–– polynenasycené | 0,59 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 497 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 2,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Drůbeží játra jsou v mnoha kuchyních často opomíjenou surovinou. Dáte-li jim ale šanci, překvapí vás krátkou dobou přípravy a výbornou chutí. Játra restovaná na cibulce,…
Dokřupava opečená topinka potřená česnekem s ostrou játrovou směsí a volským okem je výbornou a chutnou večeří. Směs jater a zeleniny ochutíme kečupem, hořčicí a chilli…
Játra si odblaníme a necháme je vcelku, nepřekrojujeme. Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme. Takto upravená je ještě…
Drůbeží játra omyjeme, nakrájíme na kousky a opečeme na rozpáleném tuku. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli. Ještě chvíli opékáme, pak přidáme papriky, kečup ( kdo rád…
Na oleji zpěníme pokrájené cibule, osmahneme a pak přidáme pokrájená játra. Osmažíme, nakonec osolíme. Podáváme s chlebem.
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme. Smícháme 3 lžíce zakysané…
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat. Do…
S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné…
Všechny ingredience pokrájíme na menší kousky a naložíme do pekáčku. Posypeme grilovacím kořením, přiměřeně osolíme, opepříme, zalejeme malým množstvím vody, promícháme…
Tato kombinace vytváří harmonii chutí, kde každá z ingredienci doplňuje tu druhou. Vzniká tak výborné jídlo, ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Zkrátka kuře jako od…
Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala…
Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno…
Játra opláchneme a očistíme.Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme.Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce…
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít…
Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody.Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev.Maso…
Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom…
Játrová paštika se stala součástí jak výletů, tak i slavnostnějších posezení. Pokud volíte paštiku na ten druhý případ, připravte tuto lahodnou z drůbežích jater.…
Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi. Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou…
Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.Vykostěnou část lehce…
Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé…
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme a necháme…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…