Drůbeží játra na cibulce s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 510 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 2,22 g |
–– mononenasycené | 1,63 g |
–– polynenasycené | 0,59 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 497 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 2,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných…
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…
Drůbeží játra jsou v mnoha kuchyních často opomíjenou surovinou. Dáte-li jim ale šanci, překvapí vás krátkou dobou přípravy a výbornou chutí. Játra restovaná na cibulce,…
Jednoduše upravená drůbeží játra na cibulce jsou rychlé, chutné a výživné jídlo, které si oblíbí milovníci tradiční domácí kuchyně. Jemně opečená, vytvářejí lahodnou…
Dokřupava opečená topinka potřená česnekem s ostrou játrovou směsí a volským okem je výbornou a chutnou večeří. Směs jater a zeleniny ochutíme kečupem, hořčicí a chilli…
Babiččino kuře je jídlo, pod nímž se skrývá skvělá kombinace vařených těstovin, ochucených restovanými játry a houbami a pečeného nebo osmaženého kuřete. Tradiční recept…
Všechny ingredience pokrájíme na menší kousky a naložíme do pekáčku. Posypeme grilovacím kořením, přiměřeně osolíme, opepříme, zalejeme malým množstvím vody, promícháme…
Játra opláchneme a očistíme.Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme.Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce…
Pečená drůbeží játra jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který vyniká svou výraznou chutí a rychlou přípravou. Skvěle se hodí jako teplý oběd i studená večeře, podávaná…
Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi. Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou…
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
Jídla z jednoho pekáčku jsou oblíbená hlavně v létě, kdy starost o oběd rádi přenecháme naší troubě. Kuřecí stehna pečená dozlatova s drůbežími játry, zeleninou a…
Na pánvi si orestujeme cibulku se slaninou. Drůbeží játra odblaníme a přidáme k cibuli a slanině. Restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme kari. Orstovaná játra podlijeme…
Na kostky nakrájíme maso a játra a promícháme s na nudličky nakrájenou zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme koření (kari, mletá paprika, grilovací koření), důkladně…
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme. Smícháme 3 lžíce zakysané…
S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné…
Játra v této úpravě neodmítne nikdo. Přesvědčíte i toho, kdo je nevyhledává. Jemně pikantní, nepřepečené, lehce podušené a s dobře zvolenou přílohou vám zcela jistě…
Zajdeme do lesa a doneseme dva pravé hříbky, nakrájíme je na plátky a na másle podusíme.V druhé pánvi na oleji orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, nakrájená játra,…
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat. Do…
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme játra, lisovaný česnek a pepř a za stálého míchání restujeme do růžova. Přidáme…
Játra většinou restujeme nebo z nich děláme výborné paštiky. Už jste ale zkoušeli připravit játra v těstíčku? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Těstíčko si můžete…
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do…
Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.Vykostěnou část lehce…