

Jatýrka v pikantním kabátku
Suroviny
- 500 g drůbežích jater
- 1/2 hrnku hladké mouky i na obalení
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky pálivé papriky
- pepř
- 1 lžička soli
- olej
Postup přípravy receptu
Na těstíčko v misce smícháme mouku s paprikou, přidáme mléko, vejce, sůl a dobře promícháme.
Játra odblaníme, osušíme, opepříme a obalíme v mouce.
Takto připravená játra namáčíme v těstíčku a pozvolna smažíme na oleji dozlatova.
Podáváme například se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Kdo pikantní nemůže nebo nemá rád, použije sladkou mletou papriku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jatýrka v pikantním kabátku
-
akusa: Proto jde zrovna o játra kuřecí,kterými zrovna moc toxínů ještě neprošlo.Kromě toho zvířata celkově nemají jistě tolik škodlivin jako lidi.Nepijou alkohol,nekouřej,neberou léky ani drogy,nesolej a další.Samozřejmě,že nikdo nikoho nenutí játra jíst.
-
akusa: když potřebujete do těla dostat železo a bojíte se jater, jezte šroubky.
-
Drůbeží játra zvyšují cholesterol, proto je mám od lékaře zakázané. Občas, ale neodolám.
-
Zkuste někdy pro změnu nahradit papriku kari (curry) kořením. Jiná chuť a vynikající.
-
Když se vynechají žloutky, z bílků se vyšlehá sníh, mlíko se nehradí něčím perlivějším, třeba pivem, sektem, lambruscem nebo i jemně perlivou vodou, těstíčko se krásně nafoukne, je křupavé i po nějakém čase. Tohle je sice moc fajn, ale po dvaceti minutách změkne a je z toho takovej filc.
-
akusa: Aha!!! Tak možná proto řekl dnes příteli lékař, že má jíst hodně vnitřností, protože má málo železa! Musím mu jít v pondělí vynadat, co si dovoluje mu doporučovat taková svinstva!!
-
Vůbec ne!Veškeré vnitřnosti nejsou zdravé!Tak jak játra jako jediný orgán likviduje v těle toxíny,to samé u zvířat.Logicky, jaké tedy ty játra mohou být!!??
-
Určitě budu vařit v zimě s dušenou v létě s čerstvou zeleninkou!
-
tak zítra vyzkouším,játra jsou koupená,doufám,že si pochutnáme
-
Lada:Ae houby tvrdá,když se patřičně prošpikují,tak nemají chybu a omáčka je výborná,navíc hovězí játra nevím proč by nebyla zdravá---a v knedlíčkách vám nevadí?
-
výborné a pokud to někomu nechutná tak jen proto,že neumí dochutit...játra to potřebují obzvlášť !!!!!!
-
pavel:a co jsi čekal? Že játra budou mít chuť lososa?
.
-
Dělal jsem minulý týden nic ohromujícího už to dělat nebudu.
-
Mňam
Teda,teď jsi mě tou svou dobrotou opravdu navnadila
Drůbeří játýrka jsou na takovéto rychlovečky nejlepší
-
Drubezi jatra muzu na jakykoliv zpusob..hezky receptik..