Jatýrka v pikantním kabátku

Iness Kuchařka: Iness

Pokrmy z vnitřností 26 názorů

Suroviny

500 g drůbežích jater
1/2 hrnku hladké mouky i na obalení
200 ml mléka
2 vejce
2 lžičky pálivé papriky
pepř
1 lžička soli
olej
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na těstíčko v misce smícháme mouku s paprikou, přidáme mléko, vejce, sůl a dobře promícháme.

  2. Játra odblaníme, osušíme, opepříme a obalíme v mouce.

  3. Takto připravená játra namáčíme v těstíčku a pozvolna smažíme na oleji dozlatova.
    Podáváme například se zeleninovým salátem.

Poznámka

Kdo pikantní nemůže nebo nemá rád, použije sladkou mletou papriku.

Zdroj:http://recepty-online3.webnode.cz/products/jatyrka...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 014 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jatýrka v pikantním kabátku

  • Radovan Kuška Radovan Kuška(neregistrovaná)

    akusa: Proto jde zrovna o játra kuřecí,kterými zrovna moc toxínů ještě neprošlo.Kromě toho zvířata celkově nemají jistě tolik škodlivin jako lidi.Nepijou alkohol,nekouřej,neberou léky ani drogy,nesolej a další.Samozřejmě,že nikdo nikoho nenutí játra jíst.

    Odpovědět

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    akusa: když potřebujete do těla dostat železo a bojíte se jater, jezte šroubky.:-p

    Odpovědět

  • jamilen jamilen(neregistrovaný)

    Drůbeží játra zvyšují cholesterol, proto je mám od lékaře zakázané. Občas, ale neodolám. :-(

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Zkuste někdy pro změnu nahradit papriku kari (curry) kořením. Jiná chuť a vynikající.

    Odpovědět

  • Jam Jam(neregistrovaný)

    Když se vynechají žloutky, z bílků se vyšlehá sníh, mlíko se nehradí něčím perlivějším, třeba pivem, sektem, lambruscem nebo i jemně perlivou vodou, těstíčko se krásně nafoukne, je křupavé i po nějakém čase. Tohle je sice moc fajn, ale po dvaceti minutách změkne a je z toho takovej filc.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    akusa: Aha!!! Tak možná proto řekl dnes příteli lékař, že má jíst hodně vnitřností, protože má málo železa! Musím mu jít v pondělí vynadat, co si dovoluje mu doporučovat taková svinstva!! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • akusa akusa(neregistrovaná)

    Vůbec ne!Veškeré vnitřnosti nejsou zdravé!Tak jak játra jako jediný orgán likviduje v těle toxíny,to samé u zvířat.Logicky, jaké tedy ty játra mohou být!!??

    Odpovědět

  • Rostislav Rostislav(neregistrovaný)

    Určitě budu vařit v zimě s dušenou v létě s čerstvou zeleninkou!:-p

    Odpovědět

  • dadka dadka

    tak zítra vyzkouším,játra jsou koupená,doufám,že si pochutnáme:-p

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Lada:Ae houby tvrdá,když se patřičně prošpikují,tak nemají chybu a omáčka je výborná,navíc hovězí játra nevím proč by nebyla zdravá---a v knedlíčkách vám nevadí?

    Odpovědět

  • vilma vildomcova vilma vildomcova(neregistrovaná)

    výborné a pokud to někomu nechutná tak jen proto,že neumí dochutit...játra to potřebují obzvlášť !!!!!!:-p

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    pavel:a co jsi čekal? Že játra budou mít chuť lososa? :-D.

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Dělal jsem minulý týden nic ohromujícího už to dělat nebudu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam:-p:yes:Teda,teď jsi mě tou svou dobrotou opravdu navnadila:-*Drůbeří játýrka jsou na takovéto rychlovečky nejlepší:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Drubezi jatra muzu na jakykoliv zpusob..hezky receptik..:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jatýrka v pikantním těstíčku kureci jatra v pikantnim testicku jatra v pikantním testicku jatra v testicku jatra v pikantnim kabatku kuřecí maso v pikantním těstíčku kuřecí játra v pikantním kabátku jatyrka játra v pikantním těstícku smažená kuřecí játýrka mnam jatyrka kuřecí játra v těstíčku jatyrka mnam fajn jatýrka kuřeci jatra na pikantno smažená kuřeci játra dia v těstičku kuřecí játýrka drubezi jatra dia top recepty jatýrka jatyrka v testicku

Zapomněl/a jsem heslo