Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie492 kJ / 118 kcal
Bílkoviny19,40 g
– z toho živočišné bílkoviny19,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky2,70 g
– nasycené0,42 g
– nenasycené1,13 g
–– mononenasycené0,70 g
–– polynenasycené0,43 g
––– omega 30,02 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy3,90 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Vepřová roláda s játrovou nádivkou

Vepřová roláda s játrovou nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…

hosta

140 min

Játrová paštika domácí Videorecept

Játrová paštika domácí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Játrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku…

heli3

90 min

Domácí prejt

Domácí prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…

Vaclav Fronek

200 min

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Co by to bylo za sváteční zlatavý vývar bez játrových knedlíčků! Jejich příprava není těžká a zvládne ji každá, i začínající kuchařka. Knedlíčky polévku nejen doplní,…

Dooga

45 min

Játrové řízky

Játrové řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Játra nakrájíme na tenčí plátky a obalíme v klasickém trojobalu, s tím rozdílem, že vejce rozšleháme se solí a pepřem.Smažíme jako klasické řízky, podáváme s bramborovým…

Kachní kaldoun

Kachní kaldoun

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…

Játrová omáčka se smetanou

Játrová omáčka se smetanou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nachystáme si cibulový základ. Játra si umeleme na strojku, nebo utřeme na prkýnku nožem. Utřené játra dáme do zeskelnatělé cibulky a přidáme koření. Sůl ne! Opražené…

annveros

45 min

Játrová paštika

Játrová paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí.…

cathleen

50 min

Jitrnice – rozpis na 10 kg

Jitrnice – rozpis na 10 kg

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po…

Játrový guláš

Játrový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…

Pajšl

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…

1 2 3 4