Játrová paštika domácí
Recept ještě nebyl hodnocenJátrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 492 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,70 g |
– nasycené | 0,42 g |
– nenasycené | 1,13 g |
–– mononenasycené | 0,70 g |
–– polynenasycené | 0,43 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 308 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 3,90 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Játrová paštika namazaná na plátku čerstvého chleba je velmi oblíbená svačinka na rodinné výlety i během klidného víkendu. Připravte si jednoduchou a jemnou paštiku…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Součástí nedělního obědu často bývá masový vývar se zeleninou a nudlemi. Pokud do něj připravíme také výborné a voňavé játrové knedlíčky, stane se tento vývar téměř…
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí.…
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou a pepřem, umícháme v hlubokém talíři…
Játra omyjeme a nakrájíme na kostky. Posypeme mletým pepřem a nadrceným jalovcem a necháme hodinu odležet. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a potom…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Játra nakrájíme na tenčí plátky a obalíme v klasickém trojobalu, s tím rozdílem, že vejce rozšleháme se solí a pepřem.Smažíme jako klasické řízky, podáváme s bramborovým…
Tradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem…
Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte…
Na rozpáleném sádle osmahneme lehce cibuli, přidáme játra a dusíme do poloměkka.Opepříme, očesnekujeme a zaprášíme sladkou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme.Zakápneme…
Játra očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno.Játra smícháme s česnekem a sójovou omáčkou. Necháme dvě hodiny odpočívat.Na oleji zpěníme cibuli…
Játra si odblaníme a necháme je vcelku, nepřekrojujeme. Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme. Takto upravená je ještě…
Co by to bylo za sváteční zlatavý vývar bez játrových knedlíčků! Jejich příprava není těžká a zvládne ji každá, i začínající kuchařka. Knedlíčky polévku nejen doplní,…
Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Omáčka podobná smetanové zeleninové "svíčkové" omáčce. Jenom místo masa zkuste pro jednou použít játra. Uvidíte, že tato změna mile překvapí. Je to velmi chutná a…