Bezlepkové kynuté koláče
Recept ještě nebyl hodnocenČeskou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 518 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Máte rádi vůni čerstvého chleba, ale jste omezeni bezlepkovou dietou? Nevadí, z bezlepkové mouky Jizerka můžete upéct vynikající chléb v domácí pekárně. Stačí pouze dát…
Vůni čerstvých rohlíků milujeme snad všichni, ovšem koupit křupavé bezlepkové rohlíky není snadné. Proto si je můžete podle našeho receptu upéct sami. Je to jednoduché a…
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby…
Vodu, olej a špetku soli přivedeme k varu, teplotu snížíme, vsypeme mouku a dobře metličkou rozšleháme a na mírném ohni mícháme , dokud se těsto nezačne odlepovat od…
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý roztlapkáme na kruh o průměru 30 cm. Kraje lehce ohneme, čímž vznikne zábrana proti vytékání náplně. Potřeme rozšlehaným…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
I bez lepku si můžete pochutnat na skvělé buchtě. Stačí použít vhodnou mouku jako v tomto receptu. Z jogurtového těsta, zajímavé kombinace rebarbory a borůvek a spousty…
S blížícím se podzimem přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Skvělý jablečný koláč, s kakaovou polevou a oříšky…
K Vánocům neodmyslitelně patří cukroví a jedním z nejtypičtějších druhů jsou bezesporu vanilkové rohlíčky. Připravte si je podle tohoto skvělého receptu, ve kterém je…
Recept na košíčky s vanilkovým krémem, zdobené jahodami, uvítají nejen celiaci. Křehké košíčky můžete připravit nejen na Vánoce, ale i při různých slavnostnějších…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Linecké cukroví je velmi oblíbeným druhem cukroví během svátků. A když nahradíme klasickou mouku, moukou bezlepkovou, můžeme voňavým a křehkým lineckým potěšit i…
Křehký, lehký a chutný korpus potěší nejen celiaky, ale každého, kdo si rád pochutná na jemných dobrotách. Připravte si košíčky podle vlastní fantazie a nechte svou…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme…
Z uvedených surovin uděláme vláčné těsto, hned rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce. Plníme jablkovou náplní (6 ks jablek nastrouhat nahrubo, osladit, skořici),…
Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme krupice, mouku, přisolíme a smícháme na kompaktní hmotu. Desku, vál si posypeme trochou mouky a vyválíme válečky, nožem…
Tvarohová vánočka z bezlepkové pečící směsi Jizerka má svá úskalí. S těstem je třeba pracovat opatrně a péct nejlépe s párou. Odměnou vám ale bude výborná a díky tvarohu…
Ve vlažné vodě rozmícháme výše uvedené suroviny, necháme chvíli odpočinout - a potom připravujeme jako klasické palačinky. Plníme nejlépe domácí marmeládou.
Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.Těsto nalijeme do…
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
1. těsto: Sypké suroviny smícháme, přidáme smetanu a Heru a na vále ručně vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo. Jde to velmi rychle, v případě lepivosti přidat…
I přes celiakii nebo alergii na lepek si můžete o Vánoce užít výborné cukroví. Vyzkoušejte třeba toto linecké cukroví z bezlepkové mouky. Dochutit ho můžete podle své…
Nadýchaný velikonoční mazanec krásně provoní váš dům a naladí vás na přicházející svátky jara. Můžeme jej připravit i v bezlepkové variantě a navíc bez kynutí. Chuťově…