Bezlepková Margot buchta

Moučníky OstatníŘezy Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Moučníky OstatníŘezy Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 hrnek bezlepkové směsi Jizerka
1 hrnek kokosové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 kelímek smetany na šlehání
2 vejce
2 tyčinky Margot (bezlepková varianta Brigit nebo Dolcezza tyčinka s kokos. příchutí)

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nastrouháme Margot tyčinky a přidáme ostatní sypké suroviny - mouky, cukr a prášek do pečiva.

  2. Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (pekáčku, plechu) a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 30-40 minut.

  4. Hotovou vychladlou buchtu můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Upozornění:

Margot tyčinka obsahuje malé množství lepku. Buchta je tedy vhodná jen pro osoby omezující příjem lepku. Kdo musí dodržovat striktní bezlepkovou dietu, musí Margot vynechat nebo nahradit jiným vhodným výrobkem.

Komentáře k receptu Bezlepková Margot buchta

K receptu nejsou žádné komentáře.