Žitný celozrnný kváskový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu. Krátce promícháme, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 418 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 0,74 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,24 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu. Krátce promícháme, aby…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte…
Dýně je skvělá pro svou možnost zpracování jak do slané, tak i sladké kuchyně. V období podzimu ji tak můžeme přidat třeba do bábovky. Nadýchané těsto kromě dýně doplní…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, suché (brynzu nalámeme do tekutin) a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chlebík z formy vyklepeme a necháme vychladnout…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (kvásek, asi hodinu po nakrmení, nahoru na mouku, mimo kvasnice) a použijeme program Celozrnný (nebo základní).
Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout. Vykynuté…
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Linecké cukroví zase trochu jinak a zdravěji, tak ho najdete v tomto receptu. Těsto je z pohankové a špaldové mouky s přídavkem pšeničných klíčků a slazené je javorovým…
Připravíme si kvásek, 200 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 20 g droždí. DO robotové mísy si dáme mouku, sůl, semínka a promícháme. Přidáme majolku a vzešlý kvásek.…