" Dosypávané " tmavé hamburgrové žemle

Danca Kuchařka: Danca

Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

300 ml vlažné vody
200 g zakysané 16% smetany
3 lžičky soli
300 g polohrubé mouky
100 g žitné mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
pšeničné otruby
různé vločky
pšeničné klíčky
20 g droždí
vejce na potření
lněná semínka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i bez toho, že by pekárna byla spuštěná.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 částí a z každé vytvarujeme kulatou žemli. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem, dlaní je trochu zploštíme, potřeme vejcem a posypeme semínky.

  3. Pečeme na 170°C asi 25 minut na horkovzduch.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: " Dosypávané " tmavé hamburgrové žemle

Tématické fráze: rýžové otruby s klíčky rýžové otruby s klíčky recept těsto na žemle rýžové otruby s klíčky recepty rýžové otruby s klíčky - recepty hamburgrove testo recept na hamburgrové pečivo hamburgrove maso priprava zemli

Zapomněl/a jsem heslo