Loštický řízek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 60 min 4 porce Mleté maso 19 názorů

Suroviny

150 g olomouckých tvarůžků
400 g mletého vepřového plecka
1 vejce
5 stroužků česneku
hrst strouhanky do masa (+ na obalení)
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky, utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky.

  2. Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle.
    Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Zdroj-Albert magazín

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 272 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Loštický řízek

1 2

Tématické fráze: loštický řízek loštické řízky loštický sekaný řízek řízek recept soukenický mletý řízek loštický vepřový řízek smažený loštický řízek jak upect řízek loštícký řízek recept řízky z plecka loštický karbenátek sekaný loštický řízek loštickývepřový řízek lošticky řízky v troubě rizek na pecicim papíru recept na řízek řízek řízky recept řízky recepty jak upéct přírodní řízek

Zapomněl/a jsem heslo