Loštický řízek

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: cca 60 min 4 porce Mleté maso 19 názorů

Suroviny

150 g olomouckých tvarůžků
400 g mletého vepřového plecka
1 vejce
5 stroužků česneku
hrst strouhanky do masa (+ na obalení)
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky, utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky.

  2. Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle.
    Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Zdroj-Albert magazín

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Loštický řízek

1 2

Tématické fráze: loštický řízek loštické řízky loštický sekaný řízek řízek recept soukenický mletý řízek loštický vepřový řízek řízky z plecka loštický karbenátek jak upect řízek loštickývepřový řízek rizek na pecicim papíru recept na řízek smažený loštický řízek řízek řízky recept řízky recepty jak upéct přírodní řízek loštícký řízek recept recept na řizek řízky na pečícím papíru

Zapomněl/a jsem heslo