Loštický řízek

Mleté maso Doba přípravy: cca 60 min 23 názorů

Mleté maso Doba přípravy: cca 60 min 23 názorů

Suroviny 4 porce

150 g olomouckých tvarůžků
400 g mletého vepřového plecka
1 vejce
5 stroužků česneku
hrst strouhanky do masa (+ na obalení)
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky, utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky.

  2. Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle.
    Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Albert magazín

Komentáře k receptu Loštický řízek

Předchozí 1 2

Tématické fráze: loštický řízek loštícký řízek recept loštické řízky loštický sekaný řízek smažený loštický řízek loštický vepřový řízek řízek řízek recept řízky z plece lošticky smazeny rizek vepřový loštický řízek soukenický mletý řízek recept na losticky rizek jak upect řízek jak upéct přírodní řízek sekaný loštický řízek řízky z plecka loštický karbenátek řízky recepty loštickývepřový řízek